Komende nachten veel vallende sterren te zien

vallende sterren

Deze week kunnen we meer vallende sterren zien dan normaal

Een letterlijk en figuurlijk lichtpuntje tijdens de coronacrisis: komende week zijn er meer vallende sterren te zien dan normaal. Door het heldere weer kunnen we de vallende sterren van de Lyriden deze week goed zien.

Sterren spotten

Naar verwachting kunnen vallende sterrenliefhebbers in de nacht van dinsdag op woensdag de meeste sterren spotten. Dit komt omdat de lucht dan waarschijnlijk het helderst is. Wel moet je het dan tot in de late uurtjes rekken. Rond 4 uur ’s nachts zijn de meeste meteoren te zien, zo vertelt weerman Alfred Snoek van Weerplaza. 

Veel vallende sterren

Wie er niet zoveel voor voelt om middenin de nacht sterren te spotten, kan gerust ademhalen. De vallende sterren zijn de hele week goed te zien. “De hele week is er geen wolkje aan de lucht. Zowel overdag als ’s nachts niet”, vertelt Snoek. Oplettende sterrenkijkers kunnen dan de meteorenzwerm de Lyriden spotten.

Vuurbollen

Als je de gelegenheid hebt om de zwerm te bekijken, is dat zeker een aanrader. De zwerm schiet soms als heldere vuurbollen door de lucht en laat weleens een roodachtig spoor achter.

Lees ook: Waarom BZV-logé Vera er opeens zo zeker van was dat Geert niet bij haar paste

Bron: Het Parool | Beeld: Unsplash