Negeert je vriend je vaak en denk je dat het aan jou ligt? Dat is niet zo!

negeren

Ai! Zoveel keer per jaar negeert jouw vriend je

Ken je dat? Je moet je vriend tien keer hetzelfde vertellen, maar alsnog heeft hij geen idee waar je het over hebt. Of zit hij de hele tijd op zijn telefoon als je hem een verhaal vertelt? Gelukkig ben je niet de enige. Het is zelfs bewezen dat mannen hun partner vaak negeren. 

Onderzoek

Een gehoorbedrijf in Groot-Brittanië heeft onderzoek laten doen naar mannen die hun partner vaak negeren. Klinkt misschien raar, maar we moeten dankbaar zijn dat dit onderzoek plaats heeft gevonden. Van de resultaten worden we namelijk niet heel erg vrolijk. Mannen negeren hun partner maar liefst 388 keer per jaar! Pardon?!

Selectief gehoor

Van de meeste mannen die mee hebben gedaan aan dit onderzoek, is er gedacht dat zij een selectief gehoord hebben. Dit houdt in dat iemand doet alsof hij je hoort, maar eigenlijk geen idee heeft waar je het over hebt. Wat dus eigenlijk gewoon negeren is, en daar houden wij partners niet van.

Shockend

We snappen dat deze resultaten schokkend kunnen zijn, maar het positieve hieraan is dat het totaal niet aan jou ligt. Blijkbaar zijn een heleboel mannen nou eenmaal zo. Merk jij dus in je relatie dat je vriend totaal niet luistert naar wat je te vertellen hebt? Dan is de kans groot dat het niet eens aan jouw verhaal ligt. Het ligt gewoon aan hem, that’s it.

Vrouwen kunnen er ook wat van

Oké, we halen alle mannen nu wel door het slijk, maar wij vrouwen kunnen er ook wel wat van. Uit hetzelfde onderzoek is namelijk gebleken dat ook vrouwen zich schuldig maken aan het negeren van hun partner. We kunnen het bijna niet geloven, want vrouwen zijn ontzettend goede gesprekspartners, toch? Toch schijnt dat niet helemaal waar te zijn. Vrouwen negeren hun partner volgens het onderzoek namelijk zo’n 339 keer per jaar, oeps! Dus ook al doen mannen dit nog steeds vaker dan vrouwen, wij vrouwen hebben er ook een handje van.

Lees ook: Aha: mensen die tegen zichzelf praten zijn eigenlijk heel slim

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels