Oh-oh: wordt het Netflix-abonnement straks nog duurder?

Netflix

De maandkosten dreigen wéér omhoog te gaan

We kunnen ons inmiddels bijna geen leven meer voorstellen zonder de populaire streamingdienst Netflix. Toch blijkt het bedrijf minder winstgevend te zijn dan gedacht. En ja, wie moeten er uiteindelijk opdraaien voor deze extra gemaakte kosten? Precies, de abonnees. 

Ongeveer een derde van de Nederlandse huishoudens heeft op dit moment een abonnement.

Netflix Originals

De populaire streamingdienst is inmiddels niet meer weg te denken uit de tv-kijkende samenleving. Je zou verwachten dat het voor de organisatie allemaal voor de wind gaat, maar dat blijkt toch wel een beetje anders te liggen. Als we naar de cijfers van 2018 tot nu toe kijken, zien we dat er maar liefst 7 miljoen (!) abonnees bij zijn gekomen. In totaal kent het bedrijf nu maar liefst 125 miljoen abonnees wereldwijd. Desondanks maakt het miljardenbedrijf verlies dankzij torenhoge marketingkosten en miljardeninvesteringen in eigen, unieke series, beter bekend als Netflix Originals.

Abonnementskosten

Analist Michael Pachter bekeek de cijfers en concludeerde dat de prijs van het abonnement minimaal 50 procent omhoog zou moeten om het leven van Netflix te redden. De abonnees zelf zouden hier niet veel van merken, echter zouden hiervoor de maandelijkse kosten omhoog gaan naar zo’n 12 euro per maand. Afgelopen december werden de abonnementskosten ook al met 1 euro verhoogd, maar dit is volgens de analist niet genoeg voor het bedrijf om winstgevend te zijn.

Populaire series

Natuurlijk kan het bedrijf er ook zelf voor kiezen om hun eigen producties met de Original-series op een lager pitje te zetten, maar velen van ons kijken toch het meest naar deze series. De Originals winnen flink aan populariteit en zijn een schot in de roos bij de Netflix-kijkers. Als we analist Michael Pachter dus moeten geloven, gooit Netflix de abonnementskosten dus nogmaals omhoog. Wat het bedrijf zelf gaat doen met deze bevindingen is tot nu toe nog onbekend. We houden jullie op de hoogte zodra wij meer te weten komen over deze mogelijke prijsverhoging.

Lees ook: Deze bekende en stoere zangeres is uitgeroepen tot ‘mooiste vrouw op aarde’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AndC | Beeld: Unsplash