De beste Netflix-hacks op een rijtje: deze tips en tricks maken je film- en serieleven een stuk beter

Netflix

Zó kun je bijvoorbeeld honderden extra films kijken op de streaming service!

Wanneer je een seriemarathon houdt op Netflix en midden in een aflevering van Stranger Things zit, kan niets irritanter zijn dan de melding krijgen ‘Are you still watching’. Een kreet van frustratie ontgaat je en je drukt verwoed op de muis om aan te geven dat je wel degelijk nog kijkt. Wil je dit soort leed in de toekomst voorkomen? Dan heb je zeker baat bij de volgende tips.

‘Are you still watching’
Je wilt die melding simpelweg nóóit meer krijgen. Hoe irritant is het dat je aflevering ruw wordt onderbroken door een zeer onlogische vraag? Voorkom dit in de toekomst door de extensie Flix Assist voor de Chrome-browser te downloaden. Plus je krijgt er een leuke bonus bij: de countdown naar de volgende aflevering is met deze extensie verleden tijd.

Extra films
Kijk eens wat vaker naar je browser als je wilt Netflixen. Meestal krijg je deze URL: ‘netflix.com/browse/genre/52117′. Houd het laatste ‘genre/52117’ in de gaten. Als je hier een ander nummer invult, kun je op duizenden films uitkomen die je anders niet zou hebben gezien. Kijk op deze site welke code je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Franse films of romantische komedies. 

Nieuw aanbod
Benieuwd welke films en series binnenkort worden toegevoegd aan het Netflixaanbod? Of wil je juist weten welke films verdwijnen? Breng dan regelmatig een bezoekje aan de website Nuopnetflix.nl. Hier vind je het overzicht van alle nieuwe releases en kun je een antwoord vinden op al je serievragen.

Vaarwel bufferen
Het bufferen van een film of serie kan nog weleens wat tijd in beslag nemen. Gelukkig is er een trucje waardoor je niet meer zo lang hoeft te wachten. Ga naar Netflix en druk vervolgens Shift+Alt+Ctrl+S in om een geheim menu te openen. In beeld komt te staan ‘Bitrate’ als je dit lager zet, buffert je film niet meer! Superhandig.

Netflix-roulette
Weet je niet zo goed welke film je wilt kijken, maar ben je er al wel uit dat je een romantische komedie wilt kijken? Neem dan eens een kijkje op deze website. Hier kun het gewenste genre invullen dat je wilt kijken en andere elementen. Vervolgens komt de site met een filmsuggestie.

Lees ook: deze Netflix-series passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Unsplash