Zoveel mensen zitten stiekem te Netflixen op hun werk

Netflix

Behoor jij tussen de stiekemerds?

Wanneer je een goede tv-serie kijkt, is het maar moeilijk om te stoppen met kijken. Slaapuren worden ingekort om toch nog een aflevering te kijken. Uit onderzoek blijkt nu ook dat mensen hun binge-watchsessie voortzetten op het werk. Een groot deel van de mensen kijkt gewoon Netflix wanneer ze op het werk zijn.

Doe jij het ook?

Onderzoek

Een paar uur slaap inleveren om een tv-show verder te kijken, is helemaal je eigen zaak. Maar Netflixen op het werk is waarschijnlijk niet waar je baas je voor betaalt. Toch doet 39 procent van de mensen het weleens, zo blijkt uit onderzoek. Toluna ondervroeg 4344 mensen naar hun Netflix-gedrag en hieruit kwam dat naar voren. Hier moet wel bijgezegd worden dat het gaat om mensen uit het Verenigd Koninkrijk.

Kijken in het openbaar

Ook ondervroeg het onderzoeksteam mensen naar andere momenten waarop ze Netflix kijken, zoals in het openbaar. 46 procent van de respondenten gaf aan ook in het openbaar series te kijken, bijvoorbeeld wanneer ze in de trein zitten. Wel geeft 11 procent van de openbare Netflixers toe zo af en toe de app af te sluiten wanneer ze zich schaamden voor wat ze keken, bijvoorbeeld wanneer er drugs gebruikt worden. 

Lees ook: Binge-alert: déze films en series komen er in maart bij op Netflix

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels