‘Van mijn man moet ik me netjes aankleden en make-up dragen als ik thuiswerk’

netjes thuiswerken

De vrouw draagt het liefst comfortabele kleding als ze thuis aan het werk is, maar dit heeft haar man liever niet

Mireille* werkt als juridisch medewerker bij een groot advocatenkantoor, maar werkt wegens de coronacrisis al een tijdje vanuit huis. Dat doet ze het liefst zo comfortabel mogelijk. Jeans of een legging met een trui, zonder make-up. Haar man is het echter niet eens met deze comfy look. “Hij zei dat ik me moest schamen dat ik er zo bij liep tijdens werk.”

Comfy look

“Sinds ik thuiswerk, hijs ik me niet in de strakke kokerrokken en nette blousejes die ik normaal naar kantoor zou dragen”, begint Mireille haar verhaal op het forum Reddit. “Thuis draag ik gewoon een jeans of legging met een trui. Ook draag ik dan geen make-up en doe ik mijn haar gewoon losjes in een staart.” Als ze een meeting heeft met advocaten of cliënten zorgt ze er wel altijd voor dat ze er professioneel uitziet. “Dan draag ik altijd een nette blouse, zorg ik dat mijn haar goed zit en draag ik make-up.”

Slordige kleren

“Gisteren had ik geen meetings, dus was ik lekker aan het werk in mijn joggingbroek en hoodie”, vertelt Mireille. “Mijn man kwam thuis en hij vroeg als eerst of dit was wat ik aan had tijdens het werk, dus ik zei ‘ja’. Toen vroeg hij waarom ik zulke slordige kleren droeg om in te werken.” Mireille legde hem uit dat ze die dag geen afspraken had en dat ze dus gewoon lekker comfy aan het werk wilde.

‘Sloeber’

Nou, daar was Mireilles man het niet mee eens. “Hij zei dat thuiswerken geen excuus is om me als een sloeber te kleden en dat ik me zou moeten schamen voor hoe ik eruitzag.” Dit schoot bij Mireille volledig in het verkeerde keelgat. “Ik zei tegen hem dat zijn opmerkingen erg kwetsend waren en dat het niet uit zou moeten maken wat ik droeg tijdens het thuiswerken. Het gaat erom dat ik mijn werk goed doe. En dat doe ik.”

Ruzie

Inmiddels is niet alleen Mireille de enige die boos is. Nee, haar man is ook boos op háár. “Hij zegt dat ik koppig ben en wil dat ik sorry zeg voor hoe ik heb gereageerd. Volgens hem deed hij enkel een suggestie.” Mireille moet er niet aan denken om sorry tegen haar man te zeggen. “Het spijt mij helemaal niet. Hij is degene die sorry moet zeggen. Hij was erg gemeen en zijn opmerkingen zijn kwetsend.” Nu vraagt Mireille op het forum wat ze moet doen. Wat raad jij haar aan?

*Mireille is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam dressupthrowaway1234.

Lees ook: ‘Mijn vriend weet niet wat mijn echte naam en geboortedatum zijn’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash