Waarom het zo belangrijk is dat je niet elke dag dezelfde schoenen draagt

Je favoriete paar kan nog zo lekker zitten, maar het is beter om het niet elke dag te dragen

Heb je dat ene paar eindelijk ingelopen of heb je die schoenen bemachtigt waar je al zo lang je oog op had? Dan wil je die natuurlijk vaak aan. Trek ze alleen niet elke dag aan, om de volgende drie redenen. 

1. Luchten

We weten heus wel dat het voor je schoenen belangrijk is dat ze de tijd krijgen om te luchten. Gebeurt dat niet? Dan kun je te maken krijgen met vervelende kwaaltjes, zoals voetschimmel. Die schimmels kunnen immers prima gedijen in die warme schoenen.

2. Drukpunten ontzien

Het is niet alleen belangrijk om je schoenen te laten luchten, maar het is ook belangrijk dat je de drukpunten van je voeten niet overbelast. Elk schoenmodel is anders en als je elke dag dezelfde sneakers, hakken of laarzen draagt, worden elke keer dezelfde drukpunten belast.

3. Rusten

Nog een reden om je voeten niet telkens in dezelfde schoenen te stoppen? Om te voorkomen dat de zool te snel slijt. Als je elke dag dezelfde stappers draagt, slijten de zolen veel sneller. Laat je schoeisel een dagje met rust en geef je zolen de tijd om weer terug te buigen naar de originele vorm.

Nieuwe schoenen

Goed, je moet hetzelfde paar dus niet elke dag dragen. Begrepen. Heb je echter niet zoveel schoenen die je graag draagt? Dan zou je best je garderobe wat kunnen uitbreiden. Hiervoor hoef je heus niet je halve maandsalaris uit te geven. Je kunt tegenwoordig genoeg betaalbare schoenen vinden, neem nu eens schoenenwinkel Ziengs. Hier vind je genoeg pareltjes waar je niet meteen failliet van gaat.

Langer mooi houden

Natuurlijk protesteert je bankrekening wel als je elke maand nieuwe schoenen koopt. Onderhoud je schoenen daarom niet alleen goed door ze regelmatig te laten rusten, maar investeer ook in een goede schoenspanner. Schoenspanners zorgen ervoor dat je schoenen hun oorspronkelijke staat weer aannemen. Heb je geen zin in gedoe met schoenspanners? Dan helpt een verfrommeld stuk krantenpapier ook!

Lees ook: Altijd koude handen en voeten: dit is de mogelijke oorzaak

Bron: Assem, Look | Beeld: Unsplash, Ben O’Sullivan