Nieuwe emoji’s in aantocht: van zwangere man tot smeltende smiley

nieuwe emoji's

Welke van de nieuwe emoji’s ga jij het vaakst gebruiken?

Eens in de zoveel tijd komen er weer een hele hoop nieuwe emoji’s bij. Superleuk natuurlijk, want daarmee kunnen we onze appjes en DM’s weer op een heel nieuwe manier een eigen twist geven. Rond september dit jaar komen er weer een hele rits bij. Wij geven je vast een kijkje achter de schermen!

Nieuwe emoji’s

Je denkt er misschien niet eens over na, maar toch gebeurt het bijna elk jaar weer: alle emoji’s krijgen een update. Zo werd de eenhoorn-emoji bijvoorbeeld pas in 2015 toegevoegd en kregen we in 2020 pas een emoji voor basale dingen als een tandenborstel en een paprika. Komende september is er dus weer een hele lijst van de vrolijke figuurtjes die we op onze telefoons kunnen zien verschijnen.

Inclusiviteit

De nadruk met deze set emoji’s ligt weer bij inclusiviteit en diversiteit. Zo komen er verschillende handenschuddende emoji’s bij in in allerlei huidskleuren. Ook verschijnen er daarom emoji’s van zwangere mannen en genderneutrale personen. Zo kunnen ook deze mensen nu net zo blij mee-appen over hoe ze hun zwangerschap ervaren.

nieuwe emoji's

Credit: Emojipedia

Handgebaren en natuur

Bovendien komen er volop emoji’s bij die goed van pas komen tijdens een vakantie (snorkelend door het koraal, anyone?) of gewoon als je iemand een hartje onder de riem wilt steken. Wanneer we weer naar de discotheek mogen, eindig je je berichtje natuurlijk met zo’n discobal. En als je de volgende ochtend uitgeteld in bed ligt kun je je status weergeven met een lege batterij. Een volledige lijst van de aangekondigde icoontjes tot nu toe vind je hier. Kortom: volop leuks om naar uit te kijken!

nieuwe emoji's

Credit: Emojipedia

Lees ook: Met dít trucje kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen 

Bron: Emojipedia | Beeld: Pexels, Porapak Apichodilok