Bizarre nieuwe wijntrend opgedoken; durf jij het aan?

wijntrend

De wijntrend is over komen waaien uit Georgië

De kans is aanwezig dat je deze zomer vele mensen met een glas zwarte wijn op het terras ziet zitten. Het zou namelijk dé wijntrend van het jaar moeten zijn. Althans, de wijn is niet helemaal zwart maar zo donkerrood dat het niet veel scheelt. 

De kleur is te danken aan de druif.

Saperavi

De wijn heeft zijn dieprode, bijna zwarte kleur te danken aan de Saperavi-druif. Deze druif is afkomstig uit Georgië en wordt gebruikt om veel onderscheidende wijnen te maken. Wat bijzonder is aan de druif, is het feit dat zowel het vruchtvlees als de schil van de druif roodgekleurd zijn. Hierdoor krijgt de wijn zelf ook een unieke kleur die bijna zwart kan worden genoemd.

Kersen en bramen

De bijzondere wijn smaakt helemaal zo gek niet nog niet: de wijnen gemaakt van deze druif hebben een stevig en kruidig karakter met tonen van leer, laurier en rijp rood fruit zoals bramen en kersen. Niet alleen heeft de wijn dus een diepe en een intense kleur; ook de smaak kent een krachtige en volle ondertoon. De wijn komt het beste tot zijn recht bij varkensvlees, oude kaas of pure chocolade (wat overigens heel erg goed is voor je brein). Klinkt als een goed wijntje, toch?

Lees ook: Onderzoek toont aan: dit is waarom pure chocolade goed is voor je brein

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Good Free Photo’s