Liever lui, dan moe? Met deze oefening van 30 seconden boek je al resultaat

oefening

Geen addertjes onder het gras: het kost je echt maar dertig seconden

Een half uur hardlopen, een kwartier roeien en nog in het ijzer hangen: naar de sportschool gaan is een intense bezigheid. Heb je helemaal geen zin om je in het zweet te werken, maar wil je toch fit zijn? Doe deze oefening dan dertig seconden thuis. Oké, je wordt er geen fit girl van, maar het doet wel degelijk iets voor je lichaam. 

Het is supermakkelijk om te doen.

Oefening

Natuurlijk word je er niet superfit van als je enkel deze oefening doet. Aangeraden wordt om elke dag minsten 30 minuten te bewegen en wij sluiten ons hierbij aan. Wil je toch iets doen wat effectief is en snel te doen is? Ga dan voor squats! Aan Healthy Food vertelt sportschooleigenaresse Zara Morris dat dit de oefening is om af te vallen. “Mensen vragen me altijd wat nu de beste oefening is om vet te verbranden rondom je middel. Ze zijn altijd verrast als ik vertel dat dat squats zijn.”

Spieren

Zara vertelt dat je met squats de grootste spieren in je lichaam traint, namelijk die van je benen en billen. Doordat je deze spieren traint, zorgen ze ervoor dat er meer vet wordt verbrand. Je lichaam doet niet aan plaatselijk vet verbranden, dus je hele lichaam verbrandt vet.

30 seconden

Natuurlijk is het ook prima als je de tijd hebt om 5 minuten squats te doen, maar je hebt al baat bij 30 seconden. Wel moet je tijdens deze halve minuut flink doorpakken. Het idee is dat je binnen 30 seconden zoveel mogelijk squats doet. Doe je deze oefening elke dag? Probeer dan elke dag eentje meer te doen binnen de tijd. Op deze manier maak je je benen al een stuk sterker binnen een mum van tijd.

Bekijk hieronder hoe je een squat precies moet uitvoeren.

Lees ook: Wil je graag een slankere taille? Dan moet je DEZE oefeningen doen! Kost maar 30 seconden tijd!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Healthy Food | Beeld: Pixabay