Met deze oefening kun je rondere billen krijgen

billen oefening

Droom jij van een ronde bilpartij?

De een is gezegend met ronde billen en weer een ander moet keihard werken voor de derrière van haar dromen. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan weet jij waarschijnlijk als geen ander dat het doen van een paar zware squats er echt niet voor zorgt dat jij die ronde bips krijgt. Een oefening die er wel aan bijdraagt dat jouw zitvlak niet meer zo vlak is, is de frog pump.

Met deze oefening krijg je die felbegeerde kadetjes.

Frog pumps

Wie zich regelmatig in het zweet werkt in de sportschool om fit te worden en om een rondere bilpartij te krijgen, onderwerpt zich wellicht weleens aan de hip thrust en glute bridge. De frog pump lijkt een beetje op de glute bridge, alleen houd je je voeten tegen elkaar aangedrukt als je de oefening uitvoert. Met de frog pumps train je de grote spiergroep in je billen, ook wel bekend als je glutes.

Oefening

Waarom werkt de frog pump dan zoveel beter dan een glute bridge of hip thrust? Luke Worthington, Head of Education bij Third Space London (een bekende sportschool in het Verenigd Koninkrijk), legt het uit aan Women’s Health. De beweging die je maakt tijdens de frog pump is net wat anders dan de beweging die je maakt bij een glute bridge. “Dit zorgt voor een betere activatie van de spieren, dan wanneer je een gewone brug maakt. Dit activeert zowel de maximus als de medius glutes voor een rondere vorm van je billen”, legt hij uit.

Bekijk hieronder hoe je de oefening uitvoert.

 

Lees ook: Vier trucjes om het planken beter vol te houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Unsplash