Op dít moment kun je je vakantie het beste boeken

vakantie

Zo betaal je niet onnodig veel geld

Ga jij binnenkort op vakantie en ben je alvast op zoek naar de beste deals voor de mooiste bestemmingen? Let dan even goed op. Het is namelijk wel degelijk van belang (vooral voor je portemonnee) op welk moment je je vakantie boekt. Wij vertellen je hoe je kunt profiteren van de beste prijzen. 

Last minute

De vakanties die voor scherpe prijzen te boeken zijn, zijn vaak overgebleven of geannuleerde reizen die opnieuw de verkoop ingaan. Het voordeel is dat de prijzen vaak laag liggen, omdat reisorganisaties graag alsnog deze vakanties willen verkopen. Het nadeel is dat er geen garanties zijn: er is niet te voorspellen welke vakanties lastminute nog beschikbaar zullen komen. Een gokje dus.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoe flexibel je zelf bent. Moet je op je werk al vroeg aangeven wanneer je vakantie wilt, of ben je gebonden aan schoolvakanties? Dat zijn belangrijke dingen om in overweging te nemen. Als je moet schuiven in data voor de beste deal moet je agenda dat natuurlijk ook toelaten.

Vroegboekkorting

Als je ver van tevoren een vakantie boekt, kun je vaak gebruik maken van vroegboekkorting. Meestal zijn de beste deals te vinden voor losse vliegtickets of een compleet verzorgde vakantie. Hoe lang je wacht, hoe meer de prijzen omhoog zullen gaan.

Dus wil je graag naar een populaire vakantiebestemming? Dan is vroegboekkorting vaak de beste optie. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen. En gokken op een lastminute deal voor een populaire bestemming biedt minder kansen.

Ook als je een specifieke bestemming in gedachten hebt, kan het slim zijn om het zekere voor het onzekere te nemen. Wie weet zijn er geen tickets of accommodaties beschikbaar op het laatste moment, of valt het niet binnen je budget. Daarnaast kan het zijn dat je gewenste comfort niet meer beschikbaar is. Dan zal je de vakantie waar je je zinnen op had gezet moeten veranderen, en daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Pexels