Openhartig: ‘Ik wil niet naar de bruiloft van mijn broer’

bruiloft broer

De broers hebben nooit een goede band gehad

Rob* en zijn broer Peter hebben niet de beste band. Toen Peter bekendmaakte verloofd te zijn met zijn vriend, kon Rob maar moeilijk blij zijn voor de twee. Sterker nog: hij is niet van plan om naar de bruiloft van zijn broer te gaan. Tot groot verdriet van zijn broer én zijn ouders. 

Lievelingskind

De 23-jarige Rob en zijn drie jaar oudere broer Peter zijn nooit echt hecht geweest. “Hij pestte mij mijn hele jeugd. Mijn ouders zeiden er nooit wat van, want zij vonden het onschuldig jongensgedrag”, begint Rob zijn verhaal op het forum Reddit. De twee broers zaten absoluut niet op één lijn. “Hij speelde voetbal, deed aan worstelen én haalde ook nog eens de hoogste cijfers, dus mijn ouders waren dol op hem. Ik hield meer van artistieke dingen, dus ik was niet bepaald populair op school.”

Bruiloft

Wat de band tussen Rob en zijn broer Peter verergerde, is dat Peter een relatie kreeg met de jongen die Rob jarenlang gepest heeft op school. Toen Peter zijn familie vorige week vertelde dat hij verloofd was, was Rob dan ook allesbehalve blij voor de twee. Na er even over na te hebben gedacht, besloot de man dat hij niet naar de bruiloft van zijn broer toe zou gaan. “Ik belde Peter op om te zeggen dat ik niet naar zijn bruiloft zou gaan, vanwege de manier waarop hij mij vroeger heeft behandeld en dat hij met iemand gaat trouwen die mij nóg meer gepest heeft dan hij al heeft gedaan”, vertelt Rob.

Kinderachtig

Dat Rob niet van plan was om naar zijn bruiloft te komen, kwam voor Peter als een enorme shock. “Hij klonk enorm gekwetst en hing op”, vertelt Rob. Inmiddels hebben ook zijn ouders lucht gekregen van de situatie. “Nu word ik het hele weekend al door mijn ouders gebeld. Zij zeggen dat ik kinderachtig aan het doen ben en dat ik me er gewoon overheen moet zetten en blij moet zijn voor mijn broer”, aldus de man. Nu is hij aan het twijfelen geslagen: moet hij inderdaad gewoon naar de bruiloft van zijn broer gaan? Wat zou jij hem willen aanraden?

*Rob en Peter zijn niet de echte namen van de twee broers. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam Salt_Oven_2931.

Lees ook: Heftig: ‘Mijn man maakt mijn overleden vrouw belachelijk’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Mélanie Villeneuve