Opgebiecht: ‘Mijn tweelingzus geeft me een ongemakkelijk gevoel’

tweelingzus

Ze weet inmiddels niet meer wat ze eraan moet doen

Veel mensen lijkt het heel leuk om een tweeling te zijn. Voor Naomi* is dat anders: zij voelt zich juist vaak ongemakkelijk door haar tweelingzus Sandra. Vooral thuis komen de ergernissen vaak naar boven. Op Reddit vraagt Naomi lezers om raad.

Samen een appartement

“We zijn allebei op onszelf gaan wonen toen we 18 waren”, begint Naomi haar verhaal. “Onze ouders wilden ons het huis uit hebben en we besloten om samen een appartement te huren. Dat was een stuk goedkoper dan apart van elkaar gaan wonen. We wonen nu al een jaar samen en ik erger me vaak aan Sandra. Ze zorgt voor veel troep en ik moet haar er telkens aan herinneren dat ze dat op moet ruimen. Dat is echter niet wat ik het vervelendst vind.”

Te weinig kleding

Het vervelendste heeft namelijk ergens anders mee te maken. “Ik vind de manier waarop Sandra zich kleedt – of eigenlijk vooral hoe ze zich níet kleedt – enorm vervelend”, aldus Naomi. “Ze loopt vaak alleen in haar ondergoed of zelfs topless door ons huis als ze geen afspraken heeft. Ik probeer haar dan zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk. Ook heb ik haar al meerdere keren gevraagd of ze kleren aan zou willen trekken, omdat het me een ongemakkelijk gevoel geeft. Dat gebeurt dan telkens wel, maar na een paar dagen laat ze zichzelf weer gaan.”

Niet echt opties

Sandra snapt niet waarom Naomi reageert zoals ze doet. “Ze zegt elke keer dat ze zich op haar gemak voelt bij mij en andersom hetzelfde verwacht”, aldus Naomi. “Ik weet inmiddels niet meer wat ik moet doen. Teruggaan naar onze ouders is niet echt een optie, maar ik wil me ook niet langer zo ongemakkelijk voelen. Ik heb zelfs al weleens geprobeerd om zelf in m’n ondergoed rond te gaan lopen en te kijken wat de reactie zou zijn. Dat was niet bepaald wat ik had gehoopt, want Sandra moedigde me juist aan. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Naomi aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/throwra5k.

Lees ook: ‘Ik kan niet meer in mijn tuin zitten door de rooklucht van de buren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jessica Felicio