Opgebiecht: ’Ik gaf mijn zus haar nummer aan zoveel mogelijk callcenters’

nummer zus callcenters

Het was een pure wraakactie 

Iedereen kent het wel: die vervelende telefoontjes van callcenters die je iets willen verkopen. Het komt nooit uit en meestal heb je er ook helemaal geen behoefte aan. Boaz* werd ook jarenlang platgebeld door verkopers. Een actie van zijn zus, zo bleek laatst. Daarop besloot Boaz wraak te nemen. Op het forum Reddit deelt hij zijn verhaal.

Verkeerde nummer

“Onlangs heb ik ontdekt dat mijn zus de afgelopen twee jaar mijn telefoonnummer heeft opgegeven in plaats van die van haar, wanneer ze zich moest aanmelden voor iets”, begint Boaz zijn verhaal. “De spam-oproepen die je vervolgens krijgt zijn meedogenloos. Het maakt niet uit hoe vaak ik reageer met ‘stop’ op sms’jes of dat ik me inschrijf in het bel-me-niet-register. Ik word er helemaal gek van.” In eerste instantie dacht Boaz dat de telefoontjes en sms’jes daadwerkelijk voor hem bestemd waren. Maar niets bleek minder waar. “Ze vroegen allemaal naar de naam van mijn zus. In eerste instantie zei ik gewoon: ‘Sorry, je hebt het verkeerde nummer’.”

14 telefoontjes, 29 sms’jes

De laatste tijd is er veel gedoe in Boaz’ familie, daardoor begon hij zich de laatste tijd steeds meer te ergeren aan de actie van zijn zus. “Gisteren was ik bij mijn moeder en mijn telefoon ging continu af. Ik legde mijn moeder uit was het was en ik uitte mijn frustratie.” Boaz’ moeder besloot verhaal te halen bij haar dochter. ’s Avonds belde ze haar zoon terug. “Ze vertelde dat mijn zus het als grapje had gedaan, maar ik zie er de grap niet van in. Ik heb vandaag al 14 telefoontjes en 29 sms’en gekregen van mensen die me spullen proberen te verkopen.” Boaz was er klaar mee en besloot wraak te nemen. “Vanaf dat moment heb ik alle callcenters het verhaal uitgelegd. Daarna gaf ik ze het nummer van mijn zus, haar man, hun huistelefoon en hun werk.”

Kinderachtig

Boaz ziet inmiddels in dat zijn eigen actie misschien een beetje kinderachtig was. Het duurde dan ook niet lang dat zijn zus erachter kwam en de ellende begon. “Mijn zus klaagt dat sommigen haar non-stop bellen en dat het haar kinderen wakker maakt. Maar ja, dat is precies wat ze mij meer dan een jaar heeft aangedaan.” Boaz heeft zijn actie opgebiecht bij zijn moeder. “Ze kon erom lachen, maar zei ook dat ik het niet had moeten doen. Voornamelijk omdat mijn neefjes nu steeds wakker worden van een rinkelende telefoon. Nu blijkt ook dat de kinderen de voornaamste reden zijn geweest dat mijn zus steeds mijn nummer opgaf.” Dat vindt Boaz echter geen goede reden. “Dat ik geen kinderen heb, wil niet zeggen dat ik geen rust en stilte verdien.”

Te ver gegaan?

Boaz beseft dat zijn actie misschien wat kinderachtig was, maar hij staat er nog steeds volledig achter. Zijn moeder vindt dat hij te ver is gegaan. Op het forum vraagt Boaz zich af wie er gelijk heeft. Wat vind jij?

*Boaz is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/anoukdaae.

Lees ook: ‘Mijn man verkocht het theeservies dat ik kreeg van mijn overleden moeder’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Thom Holmes