Zien: opnieuw etalagepoppen met lovehandles en een buikje

Het internet is vol lof over de nieuwe mannequins

Zo langzamerhand wordt het steeds normaler: de etalagepoppen van tegenwoordig zijn niet meer zo graatmager als voorheen. Onlangs plaatste Nike in haar winkel een plus-size paspop, waar we niet uitgepraat over raakten. De één vond de paspoppen te ‘dik’, terwijl de ander dit juist alleen maar aanmoedigde. Rihanna trekt zich hier niets van aan en bracht onlangs haar nieuwe Fenty collectie uit, die ze op realistische paspoppen presenteerde. Het internet is fan!

“Buikje, lovehandles… Dankjewel”, klinkt het op Twitter.

Lovehandles

De nieuwe collectie van Rihanna werd onlangs gepresenteerd in een pop-upwinkel in New York. De graatmagere etalagepoppen werden ingeruild voor exemplaren met rondingen. Dit is niet de eerste keer dat Rihanna hier voor kiest, in het verleden koos ze tijdens de shoots van haar cosmetica- en lingerielijn ook voor modellen met rondingen en andere imperfecties. Zo hadden niet alle modellen een perfecte huid óf juist een overvloed aan sproetjes.

Positieve reacties

Het internet is in ieder geval lovend. De ene na de andere positieve reactie duikt op, waarbij voornamelijk de Twitteraars laten weten zich eindelijk ‘normaal’ te voelen. “Dit is hoe echte lichamen eruit zien. Ik ben zo blij dat Fenty paspoppen gebruikt die op echte mensen lijken”, aldus een fan op Twitter. Veel vrouwen lijken zich in het lichaamstype te herkennen, zo reageert een ander op Twitter: “Ik dacht altijd dat mijn lichaam verkeerd was, omdat ik nooit een voorbeeld zag dat op mij leek. Bedankt Fenty en Rihanna.”

Trend

Of de nieuwe etalegepoppen met wat extra curves een trend worden? Dat is nog niet bekend. Onlangs kwam er op de nieuwe paspoppen van Nike veel kritiek, aangezien dit volgens sommigen een promotie van ongezond lichaamsgewicht zou zijn. Rondom de nieuwe paspoppen die Rihanna gebruikt is tot nu toe nog weinig kritiek te bekennen.

Lees ook: Advies van ministerie over ‘lengte van de rok’ zorgt voor boze reacties

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash