‘Ik gaf mijn 8-jarige oppaskind pasta met rode wijnsaus te eten’

pasta rode wijnsaus

De moeder van het kind was in alle staten toen ze erachter kwam 

Robin* wilde onlangs zijn collega helpen door op haar 8 jaar oude zoontje te passen. Het jongetje bleef ook voor het avondeten, maar het gerecht wat hij voorgeschoteld kreeg was niet helemaal geschikt voor een 8-jarige. De moeder in kwestie was dan ook allesbehalve blij met Robin toen ze dit ontdekte. Op het forum Reddit deelt de man zijn verhaal. 

Pasta met rode wijnsaus

“Omdat ik mijn collega een gunst wilde doen, heb ik laatst op haar 8-jarige zoontje gepast”, begint Robin zijn verhaal. “Hij bleef bij mij voor het avondeten, dus ik vroeg hem wat hij wilde eten. Het jongetje vroeg om pasta met rode saus en daar heb ik toevallig een geweldig recept voor.” Het was echter geen ‘gewone’ pasta bolognese wat de man ging maken. Nee, Robin serveerde het kind pasta met rode wijnsaus. “Hij vond het heerlijk!”

Toestemming moeten vragen

“Een paar dagen later vertelde mijn collega dat haar zoon het nog steeds enthousiast over mijn pasta had”, gaat Robin verder. De vrouw vroeg hem om het recept en dat gaf hij haar. Het was alleen niet helemaal het recept dat de collega had verwacht te krijgen. “Toen ze las dat er rode wijn in was verwerkt werd ze heel boos. Ze zei dat het volkomen ongepast was om een kind pastasaus met wijn te geven. Ik vertelde haar dat de alcohol bijna helemaal verdampt tijdens het koken. Het maakte niet uit wat ik zei, ze wilde niet dat haar kind alcohol dronk.”

De moeder vond dat Robin toestemming had moeten vragen. “Voordat ik ging oppassen heb ik nog gevraagd of haar zoon voedselallergieën of dieetbeperkingen had, toen zei ze ‘nee’. Volgens haar moet ik echter mijn gezonde verstand gebruiken en kan ik niet zomaar een kind alcohol geven zonder toestemming te vragen.” 

Mee opgegroeid 

Robin was ronduit verbaasd dat zijn collega zo tegen hem uitviel. Hij had er namelijk helemaal geen kwade bedoelingen mee en is niet anders gewend. “Toen ik klein was kregen wij altijd tomatensaus met rode wijn. Daar ben ik mee opgegroeid. En niet alleen die pasta, wij kregen ook gewoon penne alla wodka, vlees met wijnsaus en tiramisu voorgeschoteld”, legt de man uit. “Ik heb er nooit aan gedacht om ouders toestemming te vragen om zulke gerechten te serveren.” 

Op het forum vraagt Robin advies over de situatie. Hij vraagt zich af of zijn collega gelijk heeft of dat ze overdreven heeft gereageerd. Wat vind jij? 

*Robin is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit deelt hij het verhaal onder de naam u/wine_aita.

Lees ook: Vrouw met vliegangst: ‘Vlak voor vertrek ging iemand op ‘mijn’ extra stoel zitten’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Alex Green