Opgebiecht: ‘Ik overtuigde mijn nicht een bruidsjurk niet te kiezen omdat ik hem zelf wilde’

bruidsjurk

De nichtjes werden verliefd op precies dezelfde jurk 

Lynn* gaat aan het eind van dit jaar trouwen, een maand later trouwt haar nicht. Dat hun bruiloften zo dicht op elkaar zitten is puur toeval en brengt een hoop leuke momenten met zich mee. Samen een bruiloft voorbereiden en dingen met elkaar delen is immers superleuk. Toch is die leuke periode ten einde gekomen door een niet zo handige zet van Lynn. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal. 

Allebei trouwen 

“Ik ga aan het eind van dit jaar trouwen met mijn grote liefde, met wie ik al zeven jaar samen ben. Mijn vier jaar oudere nicht gaat een maand na ons trouwen”, begint Lynn. “Omdat onze bruiloften zo dicht bij elkaar zijn, hebben we een hele speciale band opgebouwd samen.” De vrouwen kunnen veel met elkaar delen, wat natuurlijk ontzettend leuk is. Toch kent het verhaal ook een keerzijde.

Verliefd op dezelfde jurk

“Een paar weken geleden ben ik samen met mijn nicht bij een bruidswinkel geweest om jurken te bekijken. Mijn nicht zag daar een jurk waar ze helemaal weg van was, maar ik was verliefd op precies dezelfde jurk.” Lynn vond het ontzettend lastig om de perfecte jurk te vinden. “Dit was het eerste exemplaar waarvan ik dacht: deze zie ik mezelf dragen. Mijn nicht leek de jurk ook écht leuk te vinden, dus ik besloot er allemaal negatieve dingen over te zeggen.” Uiteindelijk slaagde de vrouw erin om haar nicht te overtuigen dat de jurk niet bij haar paste.

Bruidsjurk gekozen 

“Een week later ging ik terug naar de winkel met mijn zus en beste vriendin om de jurk in kwestie te passen”, vertelt Lynn. “Uiteindelijk koos ik hem daadwerkelijk als mijn bruidsjurk.” De vrouw dacht dat haar nicht de jurk tegen de tijd dat ‘de grote dag’ was aangebroken alweer was vergeten, aangezien het nog heel wat maanden duurt. Maar dat bleek helaas iets anders te lopen. 

De waarheid op tafel 

“Twee dagen gelede kreeg ik een enthousiast bericht van mijn nicht, omdat ze eindelijk haar trouwjurk had uitgekozen. Wat bleek? Ze had precies dezelfde jurk als ik gekocht — inderdaad, dé jurk die we samen hadden gezien.” Lynn had dan ook geen andere keuze om de waarheid te vertellen. “Ze snapte er eerst niks van, want ze dacht dat ik de jurk vreselijk vond. Ik vertelde haar dat ik loog omdat ik de jurk voor mezelf wilde hebben. Nu is ze pissig en ontzettend boos op me.”

Advies gevraagd 

“Ik snap dat ik de slechterik in dit verhaal ben, maar ik wilde die bruidsjurk gewoon zó graag. Hij is aan alle kanten perfect en precies wat ik zocht. Ik wilde geen ellende veroorzaken en al helemaal niet onze band verpesten, ik probeerde alleen mijn droomjurk te beschermen.” Lynn zit met een enorm dilemma. Ze vindt de jurk nog steeds geweldig, maar wil ook niet in dezelfde jurk als haar nicht trouwen. Op het forum vraagt ze dan ook advies over de situatie, wat vind jij dat ze moet doen?

*Lynn is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/aitadressissue.

Lees ook: ‘Mijn echtgenoot geeft me een slecht gevoel als ik iets extra’s eet’ 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels