Door dit met je parfum te doen, verpest je de geur juist

Oeps, ook wij maakten ons er schuldig aan

Het opdoen van een parfum lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk te zijn, maar het blijkt maar weer dat wij dit ogenschijnlijk simpele taakje flink hebben onderschat. Er zijn namelijk tig fouten te maken wat het gebruik van parfum betreft en déze zorgt ervoor dat je de geur van de parfum verpest. En dat wil je niet.

Het gaat in dit geval niet om het opbergen van je parfum waarmee je de fout in gaat. We weten natuurlijk allemaal wel dat dat flesje niet zomaar in de felle zon moet staan, want dan verdampt de geur vliegensvlug. Maar ook wat het opdoen betreft, kun je een grove fout maken. Spuit jij je parfum altijd aan de binnenkant van je pols? Dan ben je op zich wel goed bezig. De geur blijft hier langer zitten. Maar het gaat er nu om: wat doe je daarna?

Opdrogen
Laat jij na het opspuiten de parfum rustig opdrogen? Dan hebben we niets op te merken aan je opspuit-techniek. Wrijf jij echter je polsen daarna over elkaar? Wellicht zodat de parfum eerder opdroogt of zodat jij aan beide polsen een lekker geurtje hebt? Dan ben je helaas erg fout bezig. Het is een heel ingewikkeld en scheikundig verhaal, dus we houden het even simpel: In parfum zitten namelijk als het ware minibolletjes (moleculen) die de geur vasthouden. Door je polsen over elkaar te wrijven, breken deze bolletjes en hierdoor blijft de geur minder lang aanwezig. Voortaan die lekkere geur gewoon laten opdrogen dus!

Lees ook: Deze Grease-theorie beweert dat Sandy de hele film lang dood was

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Beautygloss | Beeld: Pixabay