Ouders van peuter die overleed door IKEA-kast krijgen 46 miljoen dollar

ikea kast

De peuter kwam om het leven doordat er een IKEA-kast op hem viel

Het jaar 2017 was een tragisch jaar voor een familie uit Californië. Een 2-jarig jongetje kwam om het leven nadat er een IKEA-kast op hem viel. Inmiddels, bijna drie jaar later, komt de meubelgigant met een fikse schadevergoeding. IKEA betaalt de ouders van de peuter 46 miljoen dollar – wat omgerekend zo’n 41 miljoen euro is.

IKEA-ladekast

De peuter kwam om het leven nadat hij verpletterd werd door een IKEA-kast van de MALM-serie. De kleine jongen was op zijn kamer aan het spelen, toen de enorme ladekast omver viel. In een eerdere veiligheidswaarschuwing werd dit echter al aangegeven, maar de ouders van de 2-jarige Jozef hadden deze waarschuwing gemist. De kast zou volgens IKEA makkelijk omvallen als het niet was verankerd aan de muur. En helaas, dit bleek inderdaad het geval.

Tragische situatie

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij een kast van IKEA. Het is inmiddels de achtste keer in drie jaar tijd dat een kind om het leven kwam vanwege een ongeluk met een kast uit de MALM-serie. In de voorgaande gevallen moest IKEA al flink wat dollars betalen aan deze gezinnen. De ouders van de 2-jarige Jozef ontvangen 46 miljoen dollar van de Zweedse meubelgigant.

Lees ook: Deze mensen transformeerden hun IKEA RAST-kast tot een chic exemplaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels