Pijnlijk: we verkiezen dít boven onze vriendinnen

vriendinnen

Oeps… misschien moeten we toch maar wat meer tijd aan onze vriendinnen besteden

In Amerika is een grootschalig onderzoek gedaan naar vriendschappen. De resultaten hiervan zijn vrij pijnlijk, omdat daaruit blijkt dat we onze vriendinnen nooit op plek één zetten. Die plek wordt namelijk beheert door Netflix. 

Gemiddeld kijken we 100 minuten per dag naar Netflix.

Sociaal leven
Het is niet zo gek dat we zo lang naar Netflix kijken, want zeg nou zelf: hoe vaak komt het voor dat je een halve film kijkt of dat je maar één aflevering kijkt van je favoriete serie? Niet zo vaak. Op zich lijkt dit niet zo erg, totdat je het gaat vergelijken met andere activiteiten in ons leven.

Een gemiddeld persoon besteedt zo’n 12 minuten per dag aan sporten, 19 minuten aan lezen en maar liefst 100 minuten aan Netflix. Als je vooral dat laatste cijfer vergelijkt met ons sociale leven, is dat nogal schokkend. Gemiddeld besteden we namelijk maar 38 minuten per dag aan onze vriendschappen en familie.

Oplossing
Kunnen we dit oplossen? Natuurlijk! De volgende keer dat je Netflix opstart voor een aflevering (of drie) van je favoriete serie ga je dat niet alleen doen. Vraag je vriend(in), leuke buurman of moeder om mee te kijken. Zo onderhoud je vriendschappen én heb je een heerlijk avondje vol series. Win-win!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash