Jeugdheldin Pippi Langkous keert terug naar het witte doek

Tweemaal drie is immers vier!

De vrolijke verfilmingen over beertje Paddington waren internationale hits. Het succes van de films over de jonge Peruaanse beer blijkt naar meer te ruiken. De makers van de Paddington-films werken aan een nieuwe bewerking van een klassiek kinderverhaal, namelijk: Pippi Langkous.

De producenten maakten duidelijk de originele boeken van schrijfster Astrid Lindgren te willen eren, zo weet het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

Pippi Langkous

Astrid Lindgren is een belangrijk persoon geweest in de jeugd van velen. De Zweedse schrijfster is immers degene die drie boeken over Pippi Langkous neerpende. De boeken waren een groot succes en werden vertaald naar maar liefst 77 talen. De boeken werden wereldwijd uitgegeven en miljoenen exemplaren vlogen over de toonbank. In 1969 verscheen er een televisieserie over de avonturen van Pippi en haar vrienden Tommy en Annika op de buis. Deze Zweeds-Duitse televisieserie werd ook getoond op de Nederlandse beeldbuis.

Film

De CEO van producent Studiocanal, Didier Lupfer, is in zijn nopjes dat het ijzersterke meisje met de rode vlechten in de toekomst te bewonderen is op het witte doek. “Pippi spreekt tot de verbeelding bij zowel volwassenen als kinderen en we vinden het geweldig om haar prachtige verhalen tot leven te kunnen brengen.” Ook de kleinzoon van Astrid Lindgren, Nils Numan, laat weten dat hij te spreken is over het idee. “Ze ontwikkelen films die zowel de speelsheid als de ernst uit de boeken van mijn grootmoeder kunnen weergeven”, vertelt hij over de filmproducent.

Het is nog onbekend wat het exacte verhaal wordt van de Engelstalige film. Ook is nog niet bekend gemaakt wanneer de film in de bioscopen draait.

Lees ook: Dit is wat supermodel Gisele Bündchen op een dag eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN, NU | Beeld: Videostill