Dit wil je! Deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht

planten schadelijke stoffen

Deze planten staan niet alleen prachtig in huis, ze zuiveren ook nog eens de lucht

Al dat thuiswerken kan een behoorlijk beklemmend gevoel geven. Door deze planten in huis te halen breng je niet alleen iets groens in je huis, ook hebben zij een luchtzuiverende werking. Deze tien planten halen schadelijke stoffen uit de lucht. 

Luchtzuiverende planten

Wij zijn gek op planten. Ze fleuren elke ruimte op. Naast dat ze mooi zijn, zijn er ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Ze zorgen natuurlijk voor zuurstof, maar deze planten staan erom bekend ook schadelijke stoffen uit de lucht te halen.

Aloë vera

Aloë vera filtert de schadelijke stoffen van schoonmaakmiddelen uit de lucht. De plant is niet heel moeilijk te verzorgen. Ze heeft niet veel water nodig, maar staat wel graag in het zonnetje. Naast de luchtzuiverende werking van de plant heeft het gel van de plant ook een helende werking.

Klimop

Klimop is niet alleen een prachtige plant voor in de tuin, ook in je huisje staat de plant mooi. Of nou ja, staat… Hij klimt mooi tegen je muur aan. Klimop haalt sporen van schimmels uit de lucht.

Rubberplant

Deze makkelijke plant haalt vooral formaldehyde uit de lucht, wat onder andere vrijkomt uit textiel en verf. Rubberplanten staan daarnaast voor overvloed, geluk en rijkdom. Wie wil dat nou niet in zijn huis?

Lepelplant

De lepelplant is de perfecte combinatie tussen planten en bloemen. De lepelplant heeft namelijk intens witte bloemen met diepgroene, glanzende bladeren. Er zijn zelfs veertig verschillende soorten van deze plant, keuze genoeg dus. De lepelplant heeft maar één keer per week water nodig en filtert in ruil daarvoor de meest voorkomende schadelijke stoffen in huis.

 Sansevieria

De naam zegt je misschien niet zoveel, maar daar komt nu verandering in. Deze plant heeft een prachtige, unieke vorm. Tevens is hij makkelijk te onderhouden. Daar houden we van!

Op de volgende pagina vind je nog vijf planten die luchtzuiverend werken.

Pagina 1/2