‘Ik stuurde de politie naar de bruiloft van mijn stiefzus’

stiefzus-politie-bruiloft

Marijke denkt dat ze te overdreven heeft gereageerd door de politie in te schakelen

Marijke (32) heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren. Dit had veel impact op haar, maar na veel therapiesessies voelt ze zich wat beter. Tot haar vader een nieuwe vrouw vindt. Die heeft ook een dochter, de verloofde Sanne (25). Marijke zorgt sinds kort voor haar zieke vader en woont ook weer bij hem sinds het uit is met haar ex. Bij de verhuizing heeft haar stiefzus haar oog geworpen op een ketting van de overleden moeder van Marijke. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal.

Ketting van mijn moeder

“Toen ik weer bij mijn vader ging wonen, nam ik al mijn bezittingen mee”, begint Marijke haar verhaal. “Ik zag dat mijn stiefzus meteen interesse had in de ketting die ooit van mijn moeder is geweest. Omdat ze binnenkort gaat trouwen, vroeg ze of ze de ketting op haar bruiloft mag dragen.” Dit ziet Marijke helemaal niet zitten en liet Sanne dat duidelijk weten. Sanne deed er daarna alles aan om haar te overtuigen de ketting te geven, maar Marijke hield voet bij stuk.

Verstoppen

Toen de bruiloftsdag steeds dichter bij kwam, deden Sanne en haar moeder er alles aan om Marijke te overtuigen. “Ik wist dat ik de ketting moest verstoppen, vooral toen mijn stiefmoeder ermee ging bemoeien”, legt Marijke uit. Ze vervolgt: “Ik ging niet naar de bruiloft om bij mijn vader te blijven. Hij was te ziek om erheen te gaan. Ik herinnerde me ineens dat ik de plek van de verstopte ketting wilde veranderen. Alleen de ketting was al weg.” Omdat Marijke duidelijk had aangegeven dat Sanne de ketting niet mag lenen, belde ze haar stiefmoeder.

Na de huwelijksnacht

“Mijn stiefmoeder zei dat ik me geen zorgen moest maken en ik de ketting terugkreeg na de bruiloft. Sanne verbleef alleen in een hotel, dus ik zou de ketting pas na de huwelijksnacht krijgen”, gaat Marijke verder. “Ik schreeuwde tegen haar dat ze het terug moest geven, maar de bruiloft was al begonnen en ze wilde de gasten niet verlaten. Dus ik vertelde tegen haar dat ik de ketting zelf zou krijgen.” De stiefmoeder van Marijke verbood haar om naar de bruiloft te komen, omdat ze anders voor flink wat stennis zou zorgen. En dat wilde ze niet voor haar dochter.

De politie

Nadat ze haar telefoon ophing, belde Marijke de politie: “Ik vertelde de politie wat mijn stiefzus had gedaan. Vervolgens ging de politie naar de bruiloft toe om de ketting van mijn stiefzus op te halen.” De stiefmoeder en Sanne reageerden allebei razend en de stiefmoeder ging naar Marijke toe. “Ze zei dat het gestoord was dat ik de politie naar de bruiloft had gestuurd. Ik zou de bruiloft volledig verpest hebben. Ik reageerde dat ze de ketting gestolen hebben omdat ze geen toestemming hadden. Maar daar moest ze niets van weten.” Ook de zieke vader van Marijke moest het ontgelden, en kreeg de volle laag van zijn vrouw.

Op het forum vraagt Marijke of ze misschien te overdreven heeft gereageerd op het ‘stelen’ van de ketting. Wat zou jij doen?

*Marijke is niet de echte naam van de schrijver. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/ThrowRA17017.

Lees ook: ‘Ik wil de achternaam van mijn stiefvader houden na de scheiding’

Bron: Reddit | Beeld: Kate Hlznitsova