Prins William onthult wat het favoriete boek van zijn kinderen is

prins william

Volgens de hertog is het boek ‘een grote hit’ bij zijn twee oudste kinderen

Natuurlijk is prins Wiliam de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk, maar in eerste instantie is de hertog van Cambridge gewoon vader van zijn drie kinderen. Hij stopt met liefde zijn kinderen in bed en leest zoals vele andere papa’s dan een verhaaltje voor. Onlangs heeft hij onthult welk verhaal goed scoort bij prins George en prinses Charlotte.

Er zullen ongetwijfeld nog veel andere kinderen zijn die van dit verhaal houden.

Boekje

Afgelopen maandag had prins William een ontmoeting met auteur Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler. De twee waren aanwezig bij het Tusk Trust evenement dat plaatsvond bij Kensington Palace, waar William ook aanwezig was, zo meldt HerFamily. Nadat de schrijfster en illustrator de gelegenheid hadden om kennis te maken met Prins William, vertelde de Hertog dat hij bekend was met het duo. “De Gruffalo is een enorme hit in ons huishouden”, aldus de prins.

Het verhaal

Het boek De Gruffalo werd in 1999 uitgegeven en vertelt het verhaal van een kleine muis dat door een bos wandelt en stoere verhalen vertelt tegen allerlei gevaarlijke dieren die hij tegenkomt. Hij verzint een verhaal over een enge Gruffalo en zo weet de muis alle dieren bij zich vandaan te houden. Maar dan komt de muis een échte Gruffalo tegen…

Neushoorns

William sprak ook met het duo over een neushoorn die ze hadden gedecoreerd als onderdeel van een kunstinstallatie. Julia en Axel hadden dat gedaan om bewustzijn te creëren rondom het stropen op neushoorns. Hello! bericht dat de prins erg te spreken was over het project. “Het is fantastisch, ik vind het mooi. Je kunt zien dat het van jullie afkomstig is door de manier waarop de ogen zijn weergegeven.” Ook vertelde de Hertog van Cambridge dat prins George een enorme fan is van neushoorns. Hij grapje ook dat het maar goed was dat zijn oudste zoon niet wist dat de kunstinstallatie van de neushoorn te koop was, anders zou zijn zoon het waarschijnlijk maar wat graag willen hebben.

Lees ook: Kate Middleton was na breuk met prins William in 2007 zo kapot, dat ze Engeland verliet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her Family, Hello! | Beeld: Videostill