Is het je weleens opgevallen? Dit is waarom Disneyprinsessen altijd de kleur blauw dragen

Disneyprinsessen
Er zit een belangrijke reden achter

Hoewel er natuurlijk altijd een paar uitzonderingen op de regel zijn, houden de meesten wel van Disney. Wie keek er vroeger niet met grote ogen naar de televisie wanneer een Disneyfilm te zien was. Vooral als klein meisje waren we altijd jaloers op de mooie jurken waarin de Disneyprinsessen paradeerden. Maar is het je weleens opgevallen dat die vrijwel altijd blauw zijn?

Dit had je wellicht niet verwacht.

Boodschap
Ze trouwen met hun prins terwijl ze hem pas net hebben ontmoet, ze eten zomaar appels die door een vreemde vrouw aan hen is gegeven en ze zijn ontzettend naïef wanneer het op slechteriken aankomt. Wanneer we naar die Disneyprinsessen kijken zijn ze niet bepaald het voorbeeld voor jonge kinderen. Toch willen Disneyprinsessen een krachtige boodschap meegeven aan jonge meisjes. Hoe? Door blauw te dragen.

Krachtig
De kleine zeemeermin Ariel, de schone slaapster Aurora, de lieve Sneeuwwitje, ze hebben allemaal een ding gemeen: ze dragen allemaal blauw. Geen roze, zoals favoriet is van veel jonge meisjes, maar blauw. Disney doet dat omdat blauw blijkbaar de kleur is van vertrouwen, kalmte en zelfverzekerdheid. Volgens de directeur van The Pantone Colour Institute hebben we allemaal een natuurlijke voorkeur voor blauw, dit komt onder andere doordat de lucht ook blauw is. “Je kunt erop rekenen. Er verschijnen misschien wolken, maar we weten allemaal dat de lucht daarachter zit.”

Lees ook: Deze weetjes over je favoriete Disneyfilms wist je nog niet!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Videostill YouTube