Rotan is de nieuwste trend voor in je interieur en wij zijn verliefd

rotan interieur

Dit vlechtwerk staat niet alleen prachtig in je huis, het is ook nog eens duurzaam

Een huis is nooit af en daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe pareltjes voor in ons optrekje. Wij zijn op dit moment helemaal weg van de nieuwste (retro) interieurtrend: rotan. Dit rieten vlechtwerk heb je misschien al wel voorbij zien komen op Instagram. Wij zijn fan. 

Bohemian vibes

Rotan is de perfecte manier om je huisje een bohemian uitstraling te geven. Met rotan accessoires en meubilair, zoals manden en stoelen, haal je een vleugje natuur in je huis. Maar ook kastjes en stoelen met Weens vlechtwerk – beter bekend als webbing – misstaan niet in je kamer. Het is niet alleen prachtig om te zien, het is ook nog eens een duurzaam materiaal.

Wat is rotan precies?

Rieten meubels zijn al wel langer populair, zul je wellicht denken. Rotan is echter een stuk sterker dan riet. Rotan is een soort liaan dat groeit in het tropisch regenwoud. De rotanpalm groeit onder meer in de Indische Archipel en aan de voet van de Himalaya. De stevige stengels van de rotanpalm worden meestal fijn versneden om voor vlechtwerk te dienen.

Sterk, maar breekbaar

Rotan is erg sterk, maar pas erop waar je je meubels zet. Het is namelijk wel gevoelig voor de zon. Het vlechtwerk kan in de zon snel uitdrogen, en daardoor breken. Daarom kun je je rotan pareltjes beter op een beschutte plek zetten. In de zomer kun je het vlechtwerk zelfs een beetje oliën om het soepel te houden.

De mooiste items

Hoe ziet dat er nou in je huis uit, zul je nu vast denken. Wij zetten de mooiste rotan items voor je op een rijtje – van lampen tot kastjes. Duik ook zeker eens een tweedehands winkel in. Wie weet vind je hier een vintage rotan pareltje.

Lees ook: Deze zelfgemaakte spiegel is een ware trend op Instagram

Bron: HLN | Beeld: Pexels