Zo vaak hoor je je scheermes dus te vervangen

scheermes

Scheer jij gewoon door als het mes al wat bot wordt?

Gladgeschoren benen, het staat bij veel vrouwen op de prioriteitenlijst nu het rokjes- en jurkjesweer is. De benen mogen gezien worden en dat betekent een ding: het scheermes werkt overuren. Maar voor optimaal resultaat heb je wel een goed, scherp scheermes nodig. Dus wanneer wordt het tijd om dat ding te vervangen?

Ja, een scheermes is duur, maar vervang ‘m toch op tijd. 

Hygiënischer

De aanschaf van een setje scheermesjes kan soms best in de papieren lopen, maar dat ligt ook weer aan welk merk je kiest. Hoewel het geld kost, is het toch het beste om ze tijdig te vervangen. Niet alleen omdat het hygiënischer is, maar ook omdat het veiliger is. Volgens Gilette kan het soms lastig zijn om te herkennen of je scheermes z’n beste tijd heeft gehad.

De volgende signalen wijzen erop dat je scheermes een enkeltje naar de prullenbak verdient:

  • Je scheermes is stomp
  • Je scheermes is roestig
  • Er zit smurrie tussen de scheermesjes

Infecties

Scheer je door wanneer je scheermes wat roestig begint te worden? Dan is de kans groot dat je het mes veel te hard tegen je huid drukt. Het gevolg? Je kunt jezelf snijden en dit kan dan makkelijk infecteren.

Tien scheerbeurten

Kun je de bovenste signalen niet herkennen aan je scheermes? Gooi ‘m dan alsnog weg na tien keer gebruiken, zo raadt Gilette aan. Wil je dat je scheermes zo lang mogelijk meegaat? Scheer dan altijd met een scheergel en maak de messen na gebruik goed schoon.

Lees ook: Tip! Met deze methode heb jij na het scheren supergladde benen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay