‘Mijn schoonfamilie is boos dat ik alleen ging zitten eten’

eten schoonfamilie

‘Ik snap dat het niet netjes was, maar ik kon het gewoon niet meer aan’

Josefien* heeft al jarenlang een relatie met Edze. Ze kan het meestal goed met haar schoonfamilie vinden en ze gaat er dan ook graag langs om samen te eten. Maar er is één nare gewoonte van haar schoonfamilie waar ze steeds minder goed mee om kan gaan. Wanneer zij actie onderneemt, zorgt dat voor een flinke deuk in de relatie met Edzes familie. Op Reddit vraagt zij om advies. Wat zou jij haar zeggen?

Familie-etentjes

“Al jarenlang gaan we regelmatig bij Edzes ouders langs om samen te eten. Ze hebben onder andere een mooi terras buiten en daar zitten we dan ook regelmatig”, begint Josefien haar bericht. “Maar het ding is dat ze daar ook blijven eten als de temperaturen dalen. Pas als het echt vriest, willen ze in de eetkamer gaan zitten.” Met het einde van het jaar in zicht en een steeds verder dalend kwik, kan Josefien de buitenmaaltijden steeds minder goed hebben. “Ik heb daar al zo vaak zitten rillen met een hoop laagjes aan terwijl ik m’n eten naar binnen probeer te krijgen”, verzucht ze.

Binnen

Afgelopen week gingen Josefien en haar vriend opnieuw brunchen bij haar schoonfamilie – wederom in de buitenlucht. “De tuintafel was gedekt en ik had een hoop laagjes aan, maar ik had het koud. Volgens de thermometer was het zo’n 7 °C. Het eten werd al snel koud en ik had er gewoon genoeg van”, omschrijft ze op Reddit.

“Ik zei zo beleefd als ik kon dat ik het gewoon té koud had. Maar m’n schoonvader vond dat er geen reden was om naar binnen te gaan. Hierna had niemand het er meer over”, deelt Josefien. Daarop besluit ze om dan maar voor zichzelf te kiezen. “Ik bood m’n oprechte verontschuldigingen aan, en pakte m’n spullen om binnen verder te eten”, legt ze uit.

Onbeleefd

Binnen kan Josefien een beetje opwarmen en geniet ze van de rest van haar brunch. “Daarna ging ik terug naar buiten omdat ik weer wat warmer was, maar de spanning was om te snijden en niemand praatte nog tegen me.”

“In de auto naar huis gaf Edze me de wind van voren over hoe onbeleefd ik was geweest.” Josefien snapt zijn punt, maar ze vraagt zich hoe ze dit anders had moeten aanpakken. Wat had jij in haar plaats gedaan?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam On_a_rant.

Lees ook: ‘Mijn schoonzus is boos dat ik haar een dieetmaaltijd heb gegeven’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ostap Senyuk