Science says: vier op de tien vrouwen zet de verwarming stiekem hoger

verwarming

Welke vrouw doet dit stiekem ook thuis?

Nog snel een zak chips in het wagentje met de boodschappen deponeren, nieuwe schoenen kopen en doen alsof je ze ‘al lang had’ en geen idéé hebben waar die lelijke trui van je vriend is gebleven. Wanneer het op sneaky acties aankomt, spannen vrouwen de kroon. Zo ook wanneer het op de temperatuur van de verwarming aankomt.

Die thermostaat gaat gewoon een tikkie hoger.

Temperatuur zorgt voor discussies

Jij zit in een dik joggingpak op de bank waarin menig snowboarder op skivakantie zou gaan terwijl je significant other in een t-shirtje op de bank hangt. Herken jij je in het volgende scenario? Dan zou het maar zo kunnen dat de temperatuur in huis voor discussies zorgt. Geen zin om hierover te discussiëren terwijl jij klappertandt? Dan zet je de verwarming toch hoger wanneer je vriend het niet doorheeft?

Onderzoek thermostaat in huis

Uit onderzoek van Offerteadviseur blijkt dat 48 procent van de Nederlandse koppels maakt regelmatig ruzie over de temperatuur in huis. Vaak met als resultaat dat vrouwen sneller geneigd zijn om de thermosstaat stiekem tóch een graadje hoger aan te zetten. In verhouding zetten maar liefst vier op de tien vrouwen de verwarming hoger zonder dat de partner dit door heeft. 

Vrouwen vs. mannen 

Die torenhoge rekening – waar je volgens hem een maand boodschappen van kunt doen – nemen veel vrouwen voor lief. Uit onderzoek is gebleken dat veel vrouwen de verwarming gewoon hoger zetten, zelfs wanneer hun partner hen vertelde dit niet te doen. Erg gek is het overigens niet dat we dit doen. Vrouwen voelen zich namelijk het prettigst bij 24 à 25 graden, mannen hebben het echter liever 2,5 graden kouder… Hoe dan ook: die verwarming gaat gewoon zo hoog als wij willen!

Lees ook: Deze kalender met brandweermannen wil je boven je bed hangen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels