Eindelijk! Er komt een sequel van The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover!

Wie kent ‘m niet? De klassieke modefilm The Devil Wears Prada. Al tijden deden geruchten de ronde dat er een tweede deel van de film zou komen, alleen bleef het helaas verdacht stil in de media. Maar onze gebeden zijn verhoord, want het Amerikaanse vakblad Variety heeft nu naar buiten gebracht dat er daadwerkelijk een vervolg komt!

The Devil Wears Prada

De Amerikaanse comedy die in 2006 uitkwam, gaat over de jonge assistente Andrea ‘Andy’ (Anne Hathaway) die aan de slag gaat voor Miranda Priestly, gespeeld door niemand minder dan Meryl Streep. Deze duivelse vrouw is hoofdredactrice van het modetijdschrift Runway en maakt haar jonge assistente flink het leven zuur. De film was een regelrechte hit en is nog steeds geliefd onder menig fashionista.

Anna Wintour

De originele film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Zij putte inspiratie uit haar eigen ervaringen in een soortgelijke functie, namelijk als assistent van Anna Wintour, de wereldberoemde hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. De échte Andy dus! Het tweede deel zal naar verluidt gaan over de beruchte hoofdredactrice Priestly die haar best doet het hoofd boven water te houden, terwijl de verkoop van traditionele bladen afneemt. Haar voormalige assistentes hebben zich inmiddels flink omhooggewerkt in de branche, waardoor Priestly het ook met een van hen aan de stok krijgt.

Sequel

De geruchtenmolen draaide al een tijdje overuren, maar nu is het moment dan eindelijk daar: er komt na achttien lange jaren eindelijk een vervolg op de iconische modefilm! Scenarioschrijfster Aline Brosh McKenna, die ook verantwoordelijk was voor het eerste deel, zou al in gesprek zijn met Disney om zich ook op het tweede deel te storten.

Een releasedatum is helaas nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of de originele cast in de tweede film zal terugkeren, maar wij hopen natuurlijk van wel. Want zeg nu zelf, niemand kan dit verhaal beter voortzetten dan de dames Hathaway en Streep, nietwaar?

Lees ook: Kinderen van beroemdheden die inmiddels ook volwassen zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, NU.nl, ELLE | Beeld: Videostill The Devils Wears Prada