Slecht nieuws voor Oscar Aerts: ‘Er is nog een stukje van de tumor achtergebleven’

Oscar Aerts
Ondanks het slechte nieuws blijft de acteur positief

Oscar Aerts moet opnieuw onder het mes. Bij de Alles voor Elkaar-acteur werd vorig jaar een tumor op zijn hypofyse ontdekt en verwijderd, maar het blijkt dat de tumor niet volledig is verwijderd. Dit vertelt de 27-jarige in een openhartig interview met weekblad VIVA.

“Ik schrok er heel erg van, maar daarna dachten mijn vriendin en ik: ‘hup, we gaan er vol tegenaan.’

Syndroom van Cushing
Een jaar geleden viel het bijna iedereen op dat Oscar Aerts in een heel korte tijd een voller gezicht had gekregen. De acteur helderde op waardoor dit kwam en deelde via Instagram dat hij het Syndroom van Cushing had. “Ik slik nu medicatie en over een aantal weken zal blijken of een operatie noodzakelijk is. De opluchting overheerst omdat ik nu weet wat het is en we ermee aan de slag kunnen. Ik voel me verder prima, heb nergens last van, dus maak je vooral geen zorgen. Geniet daarom nog maar even van mijn Bollie Bollie Bekkie want ik ben over een tijdje gewoon weer de oude.”

Zware periode
Een operatie bleek noodzakelijk en maanden later werd de acteur geopereerd, iets wat erg heftig was voor Oscar en zijn familie. “Vooral de week erna was ik echt naar de klote. Je bent hormonaal helemaal in de war, super weird, ik was zo labiel als wat. Als iemand vroeg hoe het met me ging, moest ik meteen janken. Jánken!”, vertelt de acteur aan VIVA.

Operatie opnieuw noodzakelijk
Oscar was blij dat de operatie achter de rug was, maar in het interview deelt de hunk dat het geluk van korte duur was; hij moet opnieuw onder het mes. “Laatst bleek dat er toch nog een stukje van de tumor is achtergebleven. En ook dat moet operatief verwijderd worden. Dat was wel weer even een klap”, vertelt de 27-jarige. Ondanks de tegenslag voelt de acteur zich goed. “Ik schrok eerst heel erg en werd best emotioneel, maar daarna dachten mijn vriendin en ik ook: hup, we gaan er vol tegenaan.”

Geen nieuwe projecten 
Hoewel hij geen kwaadaardige tumor heeft en het goed te behandelen is, ziet 
de acteur er als een berg tegenop dat hij weer moet vertellen dat hij een tijdje uit de running is en daardoor geen nieuwe klussen kan aannemen. “Er zijn zeker projecten niet doorgegaan. En ik weet dat er producenten zijn die denken: hmm, we wachten wel even met Oscar. We gaan wel voor die acteur die geen tumor in zijn kop heeft. Wat dat betreft is het een harde wereld.”

Wij wensen Oscar en zijn familie en vrienden veel sterkte.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Lees ook: Chantal Janzen over timing zwangerschap: ‘Ik had onrustige cellen bij mijn baarmoederhals’

Bron: Grazia, Shownieuws | Beeld: Hollandse Hoogte