Dragen van slippers binnenkort verboden in Cinque Terre

Zeg maar ciao tegen je slippers

Slippers zijn voor veel mensen het vakantieschoeisel bij uitstek. Veel mensen trekken er gewoon op uit met flipflops aan, want: op vakantie. Een regio die klaar is met deze niet bepaald ondersteundende schoeisel is het Italiaanse Cinque Terre. Binnenkort mag je daar niet meer rondlopen op slippers.

Je kunt een hoge boete krijgen als je de nieuwe regel aan je slipper lapt.

Boete

Het Italiaans nationaal park Cinque Terre is klaar met slipperdragende toeristen, daarom wordt het toeristen binnenkort verboden om de wandelpaden te betreden met slippers aan. Betrapt worden met onjuiste schoenen aan kan hoog in de papieren lopen. Italiaanse media laten weten dat je een boete kunt krijgen met een hoogte van 50 tot 2.500 euro.

Probleem

De reden voor dit slipperverbod komt niet zomaar uit de lucht vallen. Patrizio Scarpellini, de directeur van het nationaal park, verklaart dat veel toeristen nare verwondingen oplopen wanneer ze verkeerde schoenen dragen. De wandelpaden tussen de idyllische dropjes zijn niet altijd even makkelijk te bewandelen. “Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn”, aldus Patrizio.

Nieuwe regel

Een nieuwe regel is altijd even wennen en mensen moeten er nog van op de hoogte gesteld worden. Om die reden gaat het slipperverbod dit seizoen nog niet in. Patrizio laat weten dat hij het belangrijk vindt dat bezoekers volledig geïnformeerd worden, voordat de regel ingaat. 

Lees ook: Boek maar meteen een vakantie: een vriendinnentrip is goed voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash