Bah: dit zijn de negen smerigste plekken op kantoor

kantoor

En zo zorg je ervoor dat het schoon blijft

Thuis zorgen we ervoor dat de boel lekker schoon wordt, maar op kantoor zijn we daar iets minder op gebrand. Ook hebben niet alle kantoorpanden een schoonmaakster in dienst, dus blijft er aardig wat viezigheid achter na die lange werkdagen. 

Dit zijn de negen smerigste plekken op kantoor!

Mok

Vaak heeft iedereen op kantoor een eigen mok waar veertig uur per week slappe koffie uit gedronken wordt. Maar, vaak belandt net jouw lievelingsmok op het bureau van een collega. Hierdoor zit er op 20 procent van alle mokken gezichtsbacteriën, zelfs als je ze wast met heet water. Gelukkig gaan deze gezichtsbacteriën van je collega’s weg als je hem in de vaatwasser zet.

Pennen

Ben je erg geconcentreerd? Dan heb je wellicht niet door dat je een pen in je mond stopte. Jij bent niet de enige. Een op de vijf werknemers stopt weleens een pen in de mond of kauwt er zelfs op. Daarnaast wordt een pen zo door meerdere collega’s gebruikt. Niet zo’n fris idee als-ie net in iemands mond is geweest.

De printer

De gemiddelde printer op een (druk) kantoor wordt zo 300 keer per dag aangeraakt. Hierdoor wordt het een broedplaats voor bacteriën. Vergeet daarom niet om af en toe een doekje over de printer te halen.

Het toetsenbord

Bijna iedereen eet weleens achter zijn of haar computer. Dat er dan weleens een kruimel op je toetsenbord belandt; daar lig je niet wakker van. Maar heb je er weleens over nagedacht dat er ook huidcellen en zweet op je toetsenbord belanden als je acht uur per dag continu achter je computer zit? Al deze dingen samen zorgen ervoor dat bacteriën zich snel kunnen verspreiden in een relatief kleine ruimte.

De koelkast

Het is vast niet de eerste -en helaas ook niet de laatste- keer dat je beschimmeld eten in de koelkast op je werk vindt. En dan hebben we het nog niet eens over pakken yoghurt die niet goed dicht zaten en dat druipende tupperwarebakje. Niet zo fijn voor jou en je collega’s, wel voor de bacteriën. Een koelkast thuis bevat zo’n 7850 bacteriën per vierkante centimeter. Bedenk je dan maar eens dat de koelkast op het werk een stuk vaker wordt gebruikt. Wij denken er maar niet te lang over na hoeveel bacteriën zich in de koelkast op het werk bevinden

De magnetron

De koelkast is zeker niet het enige apparaat dat tjokvol bacteriën zit. De magnetron wordt gebruikt om soepen in op te warmen of restjes van de dag ervoor en bacteriën zijn gek op die warmte. Als vlees in de magnetron wordt opgewarmd, kun je daar ziek van worden. Maak de magnetron daarom elke dag schoon met een sopje dat op basis van schoonmaakazijn is gemaakt.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels