Hoe vind je snel een leuk cadeau voor je vrouw of vriendin?

cadeau

Met deze tips heb je dat cadeau zo gevonden

Cadeautjes kopen voor iemand anders is altijd een moeilijke oefening. Of je nu op zoek bent naar een betekenisvolle attentie voor je vrouw of een uniek verjaardagscadeau voor een hartsvriendin, je kan soms lang lopen piekeren over wat je nu moet kopen. Maar de denkoefening waar je eigenlijk altijd mee zou moeten starten is: met welk vrouw-of-vriendin-type heb je hier te maken?

Het ideale wijnglas

Is het de sociale gelegenheidsdrinker? De BFF waar je lief en leed mee deelt, en soms ook een fles rode wijn? Waarschijnlijk kan je die dan wel aangenaam verrassen met een origineel drank cadeau. Zo bestaat er bijvoorbeeld een wijnglas dat even groot is als – en de vorm heeft van – een hele fles. Of zo is er een fles uit een goed wijnjaar die in werkelijkheid een flesvormige accessoireset blijkt te zijn, compleet met schenktuit en een kurkentrekker. Zolang je maar weet dat je in die richting moet zoeken, zal je zien dat de cadeau-ideeën plots rijkelijk zullen vloeien.

Decoratie

Is jouw vrouw de hobby-interieurdesigner die van elke kamer een stijlvol ingerichte lounge ruimte kan maken? En is “kerstcadeau vrouw” het enige wat je nog niet hebt doorgestreept op je shopping lijstje? Dan zal je al vlugger kijken naar mooie decoratie gadgets als een lichtsnoer fotocollage, een lavalamp of een vilt letterbord met houten kader. Of is zij eerder het romantische type? Heb je vroeger haar hart nog gewonnen door een serenade aan haar op te dragen onder het slaapkamerraam? Dan is een gouden roos in een kistje gevoerd met satijn vast en zeker opnieuw een schot in de spreekwoordelijke roos.

Natuur

Moet je iets kopen voor een plantenvrouwtje, wiens woonkamer eruitziet als een tropisch paradijs met hier en daar een teken van menselijke bewoning? Dan is een bonzai boompje of een bluetooth speaker in de vorm van een bloempot wellicht het perfecte cadeau voor haar. En over tropische locaties gesproken, dan zijn er ook nog de avontuurlijke wereldreizigers met een travel blog, die familie en vrienden in detail op de hoogte houden van hun reiservaringen. Het type dat gisteren nog ging zwemmen in een azuurblauw meer van lijmsteen maar nu volgens de laatste blogpost alweer op weg is naar de top van de hoogste vulkaan in Chili. Zo’n vriendin zal vast nog een plaatsje in haar rugzak vinden voor een mok met wereldkaart print. Of een plaatje thuis tegen haar muur voor een houten wereldkaart waarop de reeds bezochte bestemmingen ingekleurd kunnen worden.

Gadgets

Tot slot zijn er dan ook nog de tech fanaten, die je altijd een plezier kan doen met een fancy gadget. Heb je jouw vrouw of vriendin al meerdere keren helpen zoeken naar haar verloren sleutels? Bewijs haar (en jezelf) dan een dienst door haar een bluetooth keyfinder te geven. En nu we het toch over tijdwinst hebben, als je dus eerst nadenkt over welk type cadeau-ontvanger het gaat, ga je in de toekomst waarschijnlijk veel minder lang moeten zoeken naar het perfecte cadeau!

Lees ook: Oeh la la: zo ziet Beverly Hills 90210-acteur Jason Priestley er nu uit

Bron en beeld: Coolgift