Dit is waarom sommige mensen alles kunnen eten zonder aan te komen

eten aankomen mensen

En het is ontzettend oneerlijk

We kennen er allemaal wel één: zo’n vriend(in) die schaamteloos alles wat los en vast zit naar binnen werkt, zonder er ook maar een grammetje van aan te komen. Hoe komen zulke mensen toch aan zo’n gigantisch snelle stofwisseling? Waar laten ze het? Wij geven je voor eens en altijd het antwoord op deze prangende vraag. 

Stofwisseling waar je u tegen zegt

De snelheid van je stofwisseling heeft alles te maken met de snelheid waarmee je aankomt. Zonder dat je het doorhebt is je lichaam continu bezig met het verteren van je eten. Voor het verteren van eten heeft je lichaam energie nodig. Hoe meer energie je lichaam verbruikt, hoe meer je verbrandt. De snelheid van de stofwisseling verschilt per persoon en is afhankelijk van een aantal factoren.

Hoe krijg je een snelle stofwisseling?

Heb je veel spierweefsel, dan is je stofwisseling een stuk sneller. Mannen hebben over het algemeen meer spierweefsel, waardoor ze een hogere stofwisseling hebben. Daarnaast is je leeftijd ook bepalend voor je stofwisseling. Hoe jonger je bent, hoe hoger de ruststofwisseling is. Daarnaast speelt – hoe oneerlijk het ook is – erfelijkheid ook een rol.

Lekker actief zijn

Ondanks dat het lijkt alsof je weinig invloed hebt op de snelheid van je stofwisseling, is dat volgens hoogleraar voedingsinnameregulatie Margiet Westerterp-Plantenga, niet helemaal waar. Aan Volkskrant vertelt zij: “Mensen die zeggen een snelle stofwisseling te hebben, leiden over het algemeen een actiever leven. Het hoeft dus niet zo te zijn dat alleen lengte, leeftijd, geslacht en gewicht een rol spelen. Je hebt er ook zelf invloed op.” Nou, op naar de sportschool dan maar?

Lees ook: Doutzen Kroes deelt haar geheim voor een perfecte huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: JAN | Beeld: Pexels