Sportschool-etiquette: ‘Had ik mijn loopband voor haar op moeten geven?

sportschool etiquette

Het is je vast wel eens overkomen: ben je net lekker bezig met je work-out, komt er iemand naar je toe in de sportschool die je erbij stoort. Dit overkwam ook Jason*. Hij wil nu weten of zijn reactie terecht was, of dat hij een typisch staaltje slechte sportschool-etiquette liet zien.

Sportschool

Jason legt uit dat zijn lokale sportschool in totaal acht loopbanden heeft. “Twee ervan staan samen aan de ene kant van de ruimte. De andere zes staan in een rij aan de andere kant, maar in die rij zijn de tweede en de zesde buiten werking. Ik was bezig met m’n workout op de derde machine in die rij, toen er drie vrouwen aankwamen”, legt hij uit. “Twee van hen gingen op de vierde en vijfde machine naast mij staan, en de derde sprak me aan. ‘Hey, ik heb die loopband nodig’, zei ze.”

Akkefietje bij de akkefitness

Maar Jason zag dat niet zitten. “Ik vroeg haar waarom ze specifiek déze loopband nodig had, als er genoeg anderen vrij zijn. Ze zei dat de mijne naast haar vriendinnen stond”, schrijft hij. “Ik vroeg haar wat dat uitmaakte. ‘Ik kwam hier om met mijn vriendinnen te sporten, dus ik ga niet bezig op een loopband die niet bij mijn vriendinnen staat. Daarom vraag ik jou of je alsjeblieft ergens anders kunt sporten, zodat ik deze loopband kan gebruiken’, vertelde ze me vervolgens, maar ik reageerde dat ik me niet wilde verplaatsen. Ik zit middenin mijn work-out en ik wil niet tussendoor ophouden. Ik was hier eerder dus je kunt me niet verplichten om weg te gaan”, laat hij aan de vrouw weten.

Etiquette

Hierop vertrekken de vrouw én haar twee vriendinnen weer uit de sportschool. “Ze noemden me op weg naar buiten nog een klojo, maar ik vind niet dat ik onbeleefd of onredelijk was”, laat Jason weten. Toch zijn de meningen in de reacties verdeeld. “Ik snap dat het vervelend is”, schrijft een lezer, “maar het had je niks gekost om een loopband op te schuiven”. Wat vind jij: hadden de drie vriendinnen gewoon pech, of had Jason zich socialer kunnen opstellen?

*De namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam gotmymasters.

Lees ook: ‘Mijn vriend zegt dat ik meer moet gaan sporten en me weer sexyer moet kleden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels