Huh? In déze stad staat ook een Eiffeltoren!

Eiffeltoren

Wat een gelijkenis!

Als je aan Parijs denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan die indrukwekkende Eiffeltoren. Niet zo gek dat toeristen van heinde en verre komen om een mooi kiekje te maken van deze imponerende trekpleister. Maar wist je dat Parijs niet de enige stad is waar een Eiffeltoren pronkt? Althans, in Tianducheng (China) staat een kopie van de Eiffeltoren en de gelijkenis is behoorlijk treffend!

De buitenwijk Hangzhou waar de Eiffeltoren staat wordt ook wel het Parijs in China genoemd.

De toren is herrezen

In 2007 begonnen de Chinezen met de bouw van de replica van de Parijse bezienswaardigheid. De makers namen het project erg serieus, want niet alleen de Eiffeltoren kreeg een plek in Tianducheng, er werd een prachtig plein uit de grond gestampt die de toepasselijke naam de Champs d’Elysées heet. De huizen zijn in Haussmann-stijl gemaakt en op het plein staat ook een replica van de fontein Jardin du Luxembourg. Met het werpen van één blik op het plein, zou menig ervan overtuigd zijn dat ze zich in Parijs bevinden.

De replica

Hoewel het beeld van de replica bijzonder veel op de Eiffeltoren lijkt, is er wel een verschil. De Eiffeltoren in China is maar een derde van het origineel. Waarom het idee van een Eiffeltoren in China werd gerealiseerd? Naar verluidt was het bedacht om mensen die duizenden kilometers van Parijs af wonen het leuk vinden om de sfeer van Parijs dichterbij te ervaren.

Toeristen

Hoewel het idee van Parijs in China leuk is, is Tianducheng niet echt in trek. Er wonen niet veel mensen in deze stad en Tianducheng ligt op een oud landbouwterrein. Wellicht komen er meer mensen als er een goede weg naar het plekje is aangelegd, daar wordt momenteel aan gewerkt, weet Business Insider.

Benieuwd hoe de stad eruitziet? Bekijk de foto’s hieronder!

 

 

Lees ook: Jouw koffer als eerste op de bagageband? Dat doe je met dit trucje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels