Dit zegt je sterrenbeeld over hoeveel slaap je nodig hebt

sterrenbeeld hoeveel slaap nodig

Het ene sterrenbeeld heeft meer slaap nodig dan het andere

Terwijl de een minimaal acht uur slaap nodig heeft, functioneert de ander prima met slechts vier uurtjes slaap. Hoe is het mogelijk dat er bij ieder individu zo’n verschil in de hoeveelheid slaap per nacht zit? Blijkbaar heeft dit niet alleen te maken met je mentale- en fysieke gezondheid, ook je sterrenbeeld speelt een grote rol in de hoeveelheid slaap die je per nacht nodig hebt.

Ram (21 maart – 20 april)

Mensen die het sterrenbeeld Ram dragen, hebben over het algemeen niet veel slaap nodig. En dat komt goed uit, want rust nemen en stil zitten is eigenlijk niets voor de Ram. Het aantal uren slaap dat jij nodig hebt per nacht om goed te kunnen functioneren? Zes uurtjes is voor jou voldoende en kan je de volgende dag prima functioneren.

Stier (21 april – 20 mei)

De Stier zal aan zeven uur slaap per nacht voldoende hebben. Let wel goed op Stier, want zonder een gezonde eet- en levensstijl gaat dit niet op. Blijf dus goed voor jezelf zorgen. Stieren staan bekend als diepe en vaste slapers, dus zet je in het weekend even geen wekker? Dan haal je waarschijnlijk met gemak negen uur slaap ook wel. Luister goed naar je lichaam en neem het aantal slaapuren dat je nodig hebt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn dol op sociale contacten. Een afspraakje hier en een feestje daar, Tweelingen zijn er gek op. Al deze gezelligheid kost je echter wel de nodige energie. Het komt dan ook vaak voor dat Tweelingen aan het einde van de dag last hebben van een middagdipje. Om deze dip te voorkomen kan de Tweeling het beste acht uur slaap per nacht aanhouden.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn over het algemeen onrustige slapers. Daarbij dromen ze ook ’s nachts vaak. Dit komt omdat de Kreeft zijn nachtrust gebruikt om alle opgedane emoties van die dag te verweken. Slaap je al Kreeft erg onrustig? Zorg dan dat je minimaal negen uur vrijmaakt om zo een goede nachtrust te pakken.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De Leeuw is gek op middagdutjes. Omdat je liever in de middag een korte powernap doet, heb je vaak in de avond energie voor tien. Daarom is een lange nachtrust voor jou ook niet een vereiste. Met zesenhalf uur slaap red jij je de volgende dag ook nog prima.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Maagden zijn een van de hardstwerkende sterrenbeelden uit de dierenriem. Uren lang in je nest liggen zie jij al snel als tijdsverspilling. Onderschat een goede nachtrust echter niet Maagd, want je hebt minimaal zeven uur slaap nodig om energiek de dag door te komen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Als er iemand veel waarde hecht aan een goede nachtrust, dan is het de Weegschaal wel. Een goede eigenschap van dit sterrenbeeld is dat ze dag en nacht voor iedereen klaar staan. Dit kost je soms echter zoveel energie, dat je tegen de avond compleet uitgeteld bent. Wees lief voor jezelf en gun jezelf ook een goede nachtrust. De Weegschaal heeft zeker acht uur slaap nodig.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Vraag je een Schorpioen wat haar favoriete hobby is? Dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk: slapen. Slaap jij een nacht minder goed, dan mogen de mensen in je omgeving zich bergen, want je humeur wordt er de volgende dag niet veel beter op. Met minimaal zeven uur slaap zit jij het beste in je vel en blijf je lief voor iedereen in je omgeving.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Boogschutters staan bekend om hun avontuurlijke instelling. Een nachtelijk avontuurtje gaat de Boogschutter dan ook zeker niet uit de weg. Toch heeft dit sterrenbeeld meer slaap nodig dan je wellicht zou verwachten. Met negen uur slaap functioneert de Boogschutter het best. Misschien dat je daarom het sterrenbeeld bent dat met veel moeite en snoozen je warme bed pas kan verlaten, Boogschutter?

Steenbok (22 december – 19 januari)

De ambitieuze Steenbok redt zich prima op zes uur slaap. Steenbokken vinden uitslapen zonde van de tijd en spenderen hun kostbare uren liever aan nuttige dingen. Gelukkig maar, want de Steenbok blijkt ook helemaal niet zoveel slaapuren nodig te hebben om goed te kunnen functioneren.

Waterman (20 januari – 19 februari)

Het sterrenbeeld dat die het meeste varieert in bedtijden is de Waterman. De ene nacht slaap je met gemak negen uur, terwijl er ook nachten zijn dat je het prima redt met zes uurtjes slaap. Probeer hier eens verandering in te brengen Waterman, want met zeven uur slaap op vaste tijden zal jij een stuk beter in je vel zitten.

Vissen (20 februari – 20 maart)

De grootste dagdromers uit de dierenriem zijn Vissen. De fantasierijke Vis droomt dan vrijwel iedere nacht de meest bizarre dingen. Pas op dat je overdag niet te veel afdwaalt in je eigen gedachten Vissen. Om jezelf de ruimte te geven om al je gedachten in de nacht te verwerken heeft de Vissen minimaal negen uur slaap nodig.

Lees ook: Zo dealt elk sterrenbeeld met een break-up

Bron: Famme | Beeld: Unsplash