Deze sterrenbeelden hebben altijd gelijk (volgens henzelf)

sterrenbeelden gelijk

Deze sterrenbeelden kun je beter niet tegenspreken

Tijdens een pubquiz komen ze meteen met een antwoord. Vraag je om advies, dan hebben ze meteen hun mening klaar. En ga je een discussie met ze aan, dan zullen ze altijd voet bij stuk houden. Déze drie sterrenbeelden vinden dat ze altijd gelijk hebben. En nou ja, misschien is dat ook wel zo!

Maagd

Mensen met het sterrenbeeld Maagd staan onder invloed van Mercurius, de planeet van intellectualiteit en de uitwisseling van informatie. Geen wonder dus dat Maagden vaak veel feitjes weten te vertellen, scherpe observaties maken en vaak een waardevolle toevoeging geven aan een gesprek. Soms wil de Maagd echter iets te graag alle kennis die hij of zij in huis heeft showen. Dat komt op andere mensen als betweterig over, maar het is bijna altijd goed bedoeld. De Maagd ziet snel de gevaren van bepaalde situaties in. Ook daardoor ‘bemoeien’ ze zich graag met de zaken van anderen: zo helpen ze om negatieve uitkomsten te voorkomen. “Ik zei het toch!” is dan ook een welbekende uitspraak voor de Maagd.

Leeuw

Wat is nog erger dan fout zitten? Toegeven dat je fout zit. Tenminste, voor de trotse Leeuw. Mensen met het sterrenbeeld Leeuw maken andere mensen graag blij, maar dit doen ze ook om zichzelf te bewijzen. Ze steken hun mening echter niet onder stoelen of banken, waardoor Leeuwen soms een beetje direct overkomen. De Leeuw is niet alleen trouw aan vrienden en familie, maar ook aan zichzelf. Daarom houden Leeuwen vast aan hun eigen standpunt en overtuigen ze graag andere mensen ervan dat ze toch echt gelijk hebben.

Waterman

Als luchttekens houden Watermannen zich veel bezig met kritisch nadenken over wat ‘goed’ en wat ‘verkeerd’ is. Zij zullen niet zomaar de massa volgen, maar voor zichzelf een besluit nemen. Om die reden lijkt de Waterman soms een beetje eigenwijs, maar ze zijn er wel snel van overtuigd dat ze gelijk hebben. En omdat ze niet alle informatie die hun kant op komt zomaar accepteren, zullen Watermannen altijd veel doorvragen naar ‘waarom’ iets zo is. Sommige gesprekspartners vinden dit vervelend, maar de Waterman weet hierdoor heel veel kennis te vergaren zonder al te veel moeite. Geen wonder dus, dat ze heel vaak gelijk hebben!

Lees ook: Deze drie sterrenbeelden hebben een voorgevoel dat altijd klopt

Bron: PureWow | Beeld: Pexels