‘Ik heb mijn stiefzus verboden om mee te gaan op mijn verjaardagstrip’

stiefzus verjaardagstrip

‘Ik heb haar uiteindelijk gezegd dat ze niet meer mee mocht en dat ik haar niet meer wilde zien’

Nicole* haar vader heeft inmiddels een jaartje een nieuwe vriendin. Zijn vriendin heeft een dochter, Serena. Nicole heeft verder niet heel veel met haar, maar ze kunnen gewoon met elkaar door een deur. Maar als Nicole haar verjaardagsweekend viert, en ze Serena ook uitnodigt, gaat er iets mis. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Verjaardagstrip

“Ik heb vorig jaar mijn verjaardagsweekend gevierd met mijn vrienden en vriendinnen”, begint Nicole haar verhaal op Reddit. “Mijn vader belde vlak van tevoren op of ik Serena ook wilde mee wilde vragen, omdat ze zich een beetje buitengesloten voelde. Ik vond het prima, ook al hadden we geen hechte band.”

Uitschelden

“Ik had de leukste dagen ooit gehad”, gaat Nicole verder. “Maar ik merkte de hele tijd aan een van mijn vriendinnen dat ze down was. Ik vroeg haar wat er aan de hand was, maar ze zei dat ze in orde was, dus ik liet haar.” Nicole legt uit dat ze dit jaar weer een verjaardagsweekend wilde houden. “We hadden vorig jaar besloten dat we de reis dit jaar weer zouden gaan doen als dat mogelijk was.”

“Maar toen we alles wilde voorbereiden voor dit jaar, kwam mijn beste vriendin naar me toe en liet me een groepsapp zien waar ik niet in zat”, gaat ze verder. “Ik las het gesprek en kon mijn ogen niet geloven. Serena praatte alleen maar slecht over een andere vriendin van mij. Ze noemde haar walvis en dikzak!”

Gemeen

Nicole was woest en vroeg haar vriendin of dit echt was gebeurd. Zij bevestigde dit. “Ze zei me dat Serena elke keer opmerkingen maakte over haar lichaam, maar dat ze er niets van zei omdat ze de sfeer niet wilde verpesten en geen spanning wilde creëren. Ik ging meteen naar mijn vaders huis en vertelde Serena dat ik alles wist. Ze werd lijkbleek en wist niet wat ze moest zeggen.”

“Ik heb haar uiteindelijk gezegd dat ze niet meer mee mocht en dat ik haar niet meer wilde zien. Nu zeggen al mijn vriendinnen, behalve de meiden die me erop wezen dat dit aan de gang was, me gemeen. Zij vinden dat ik onterecht zo heb gedaan tegen Serena, en dat als zij niet gaat, zij ook niet mee zouden gaan. Nu weet ik niet wat ik moet doen.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Froggy-from-space.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock