Dit is wat de stoelkeuze in het vliegtuig zegt over jouw persoonlijkheid

Ga jij voor een stoel aan het raam, in het midden of toch aan het gangpad?

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kun je voorafgaande aan de vlucht een stoel reserveren. Fijn, want zo kun je aangeven of je het liefst aan het gangpad, aan het raam, of toch liever in het midden zit. Wist je trouwens dat deze stoelkeuze veel over je persoonlijkheid zegt? Dit hebben psychologen over de jaren heen ontdekt. Benieuwd of het in jouw geval klopt? Lees dan snel verder!

Jouw keuze voor een stoel aan het gangpad, in het midden of aan het raam, vertelt volgens psychologen veel over je karakter.

Aan het raam

Volgens psychologen Becky Spelman en Jo Hemmings hebben passagiers die het liefst aan het raam zitten graag de touwtjes in handen. ”Ze kunnen zich snel aan kleine dingetjes irriteren en leven dan ook meer in hun eigen bubbel”, zo vertelt Spelman in The Telegraph. Daardoor zijn ze af en toe een tikkeltje egoïstisch, maar ze zijn vaak doorgewinterde reizigers, die het een minder groot probleem vinden om andere reizigers te storen. Waarom een stoel aan het raam vaak zo populair is? Spelman legt uit: ”Wanneer je bij het raam zit, is het eenvoudiger om je even af te sluiten van je medepassagiers door even je hoofd weg te draaien en lekker naar buiten te staren.”

Gangpadzitters

Gangpadzitters zijn over het algemeen socialer en toegankelijker dan raamzitters. Ze vinden het vaak niet fijn om andere mensen te storen tijdens de vlucht en kiezen daarom bewust voor een plaatsje aan het gangpad. Helaas slapen deze passagiers doorgaans minder goed tijdens de vlucht. Wel logisch ook, want er lopen vaak andere reizigers langs en je krijgt daarbij regelmatig per ongeluk een duw. Echter, uit een enquête van Quartz is gebleken dat hoe vaker je vliegt, hoe meer je geneigd bent om aan het gangpad te zitten.

Middelste stoel

De middelste stoel is over het algemeen het minst populair. Toch zijn er mensen die een voorkeur hebben voor deze plaats. Volgens psycholoog Brian Little hebben middenzitters graag sociaal contact en zijn ze over het algemeen extravert.

Lees ook: Bijna de helft van de Nederlanders verdenkt collega’s van spijbelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Well+Good | Beeld: Pexels