Succesvol vanuit huis werken, hoe doe je dat eigenlijk?

Zo krijg je ook thuis je werk af!

Thuiswerken is af en toe hartstikke fijn (want: kun je eindelijk die was even draaien of binnen openingstijden naar de apotheek gaan) maar er kunnen ook wat haken en ogen aan vast zitten. Want hoe zorg je ervoor dat het een productieve dag wordt en niet een dag in je joggingbroek?

Thuiswerken kan, mits je het goed aanpakt, heel erg productief zijn.

1. Trek die pyjama uit
We snappen dat thuiswerken een uitnodiging is om de hele dag in je pyjama te gaan zitten, maar omwille van de productiviteit kun je dat toch maar beter niet doen. Onderzoek wijst namelijk uit dat bepaalde kleding kan bijdragen aan je productiviteit. En, educated guess, wij denken niet dat de pyjama hierbij hoor.

2. Bewaar huishoudelijke klusjes
Zie het thuiswerken niet als een excuus om huishoudelijke klusjes te doen. Dit leidt alleen maar af en zorgt ervoor dat je meer met het huishouden bezig bent dan met je werk. Plan de klusjes dan ook later op de dag in, als je je werk voor die dag afhebt.

3. Kies de juiste ruimte
Waar de een het fijn vindt om op de bank te werken, zit een ander liever aan de eettafel of aan een bureau te werken. Kies daarom, voor een opperste concentratie, de juiste werkplek in huis uit. Vermijd plekken waardoor je afgeleid wordt.

4. Huisgenoten
Laat de mensen met wie je samenwoont (je partner, kinderen of andere huisgenoten) weten dat je thuis aan het werk bent. Vertel ze dat je liever geen afleiding hebt; je bent dan wel fysiek aanwezig, maar wel gewoon aan het werk.

5. Vermijd de televisie
Ja, ook wij hebben het weleens gedaan tijdens het thuiswerken; de televisie aanzetten. Probeer je toch te beperken tot één scherm wanneer je aan het werk bent. Het kijken van een film tijdens je werk kan prima bij klusjes die niet veel concentratie vereisen, maar bij werkzaamheden waarbij je wél je koppie erbij moet houden kan het enorm afleiden.

Lees ook: mishandelde hond is voor iedereen bang, behalve voor deze baby

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Career Addict