Test: wat is jouw favoriete kleur? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Wat is jouw favoriete kleur?

De een houdt van groen, de ander van blauw, en weer een ander maak je gelukkig met pikzwart: iedereen heeft wel een favoriete kleur. Dat uit zich vaak in kledingstijl of interieurkeuze, maar wist je dat het volgens psychologen ook veel over je persoonlijkheid onthult? Iemand die gek is op felblauw staat anders in het leven dan een liefhebber van donkerbruin.

Dus, wat is  jouw favoriete kleur? Dít onthult het over je karakter! 

  • Blauw: de kleur blauw staat symbool voor introspectie, rust, overleg, medeleven en zorgzaamheid. Mensen die van blauw houden zijn geduldig, volhardend, gevoelig en empathisch. Ze zorgen graag en goed voor anderen maar hebben hierin soms de neiging om zichzelf te vergeten. Liefhebbers van deze kleur vinden stabiliteit heel belangrijk en houden ervan als alles netjes opgeruimd is.
  • Rood: mensen met de lievelingskleur rood zijn vitaal, krachtig en passioneel.  Ze zijn sociaal en extrovert aangelegd en zijn bepaald niet verlegen. Rode mensen zijn ambitieus, oordelen snel en kunnen niet tegen eentonigheid. Rood wordt meestal gekozen door mensen met een open en ongecompliceerd karakter, die vol zijn van levenslust.
  • Groen: liefhebbers van de kleur groen zijn passievol, loyaal en eerlijk. Ook zijn ze zich heel erg bewust van wat andere mensen van hen denken en vinden ze hun eigen reputatie erg belangrijk. Omdat ze zo geduldig en bescheiden zijn, wordt er van mensen met een voorkeur voor groen nog wel eens misbruik gemaakt.
  • Wit: mensen die van wit houden zijn vaak georganiseerd en houden van logica. Anderen zullen niet snel troep om hen heen of in huis vinden. Wanneer je ouder bent en neigt naar de kleur wit, kan dat wijzen op een voorkeur voor perfectionisme. Ook zou je de neiging kunnen hebben om te streven naar wat eigenlijk onbereikbaar is. 
  • Paars: als je gek bent op paars ben je artistieke en creatief aangelegd en heb je elke maand bij wijze van spreken weer een nieuwe hobby. Breien, haken, schilderen; noem het maar op en jij hebt het wel geprobeerd. Je bent vrolijk en een beetje gek, dit uit zich ook in je kledingstijl, die altijd net een tikje anders is. Je laat anderen in hun waarde en respecteert iedereens levenskeuzes. 
  • Zwart: Mensen die voor zwart kiezen vinden het leuk om zich te omgeven met een waas van mysterie. Ze vinden het stiekem wel leuk om een beetje anders te zijn dan anderen. Je bent hoogstwaarschijnlijk artistiek en gevoelig. Ook al ben je geen echte introvert, je deelt je geheimen en details over je leven niet met veel mensen.
  • Geel:  de kleur geel staat voor geluk, wijsheid en verbeelding. Geel wordt dikwijls gekozen door de geestelijk meer avontuurlijke mensen, die op zoek zijn naar nieuwe dingen, ervaringen en zelfontplooiing. Geel gaat meestal samen met een zonnige en berekenende persoonlijkheid, die zich kenmerkt door een goed zakelijk inzicht en een sterk gevoel voor humor. 

En, klopt het bij jou? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Dit is waarom het jongste kind het grappigst is

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash