Dit zijn de tien beste misdaadseries op Netflix. Spanning gegarandeerd!

Netflix

Dat wordt nagelbijten op de bank!

De herfstdagen zijn echt aangebroken en de winter klopt ook al bijna op de deur. Tijd dus om een lijstje te maken met de leukste en spannendste misdaadseries op Netflix. Lekker om mee op de bank te hangen onder het genot van een kopje thee; hier ben je de hele herfst wel zoet mee! 

Ozark
In Ozark volgen we financieel adviseur en witwasser Marty Byrde, die van een Mexicaans drugskartel een paar miljoen euro op moet hoesten die zijn zakenpartner heeft verduisterd. Hij verhuist naar Missouri en probeert daar in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld te verdienen. Hij wordt echter continu in de gaten gehouden door de drugsbazen…

The Sinner
In The Sinner zien we een ogenschijnlijk normale moeder (Cora), die op een dag samen met haar man en kind naar het strand gaat. Daar draait een vrijend stelletje een muziekje, waarna Cora helemaal doordraait en de man doodsteekt met een aardappelschilmesje. De rechercheur die op de zaak wordt gezet denkt dat er een verhaal achter de moord zit en gaat op onderzoek uit. De waarheid is nog veel donkerder dan je zou denken.

The Bridge
Als er op de Sontburg, die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt, een doormidden gezaagd lijk wordt gevonden, moeten de rechercheurs van beide landen met elkaar samenwerken. Uiteraard kunnen de twee rechercheurs die met elkaar moeten samenwerken het helemaal niet met elkaar vinden en langzaam maar zeker lijkt het erop alsof de moordenaar meerdere intenties heeft gehad.

Fargo
Fargo is een serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 en draait om Jerry Lundegaard, een autoverkoper die tot over zijn oren in de schulden zit. Hij moet geld verdienen en heeft een plan; hij wil zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken en aan zijn schoonvader losgeld vragen. Wanneer de criminelen in Fargo aankomen maken ze echter meteen drie inwoners dood, waardoor het hele verhaal heel wat moeilijker wordt..

The Killing
Evenals The Bridge is ook The Killing een serie van Deense oorsprong. In de serie staat de eigenwijze inspecteur Sarah Lund centraal. Als er een negentienjarig meisje wordt vermoord, worden Sarah en haar collega Jan Meyer belast met het onderzoek. Verschillende aanwijzingen doen de onderzoekers steeds een nieuwe weg inslaan, waardoor het onderzoek een verrassende wending krijgt.

Making a Murderer
Heb je deze documentaire nog niet gezien, dan wordt het echt hoog tijd. De documentaire in de vorm van een serie gaat over Steven Avery, die achttien jaar lang onterecht in de gevangenis zat voor verkrachting. Wanneer hij wordt vrijgelaten start hij een rechtszaak tegen Manitowoc County, de staat die hem heeft opgesloten. Kort daarna wordt Avery beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Dezelfde ambtenaren zijn betrokken bij het onderzoek en in de documentaireserie staat één vraag centraal: heeft Avery de moord gepleegd of niet?

Sherlock
Sherlock is het 21e- eeuwse antwoord op de beroemde verhalen van arts en historicus Arthur Conan Doyle. Sherlock in de hedendaagse wereld wordt vertolkt door niemand minder dan Benedict Cumberbatch. John Watson wordt gespeeld door de fenomenale Martin Freeman. De verhaallijn van de serie uitleggen is te ingewikkeld, dus gewoon kijken maar!

Homeland
Een al wat oudere serie, maar mag zeker niet ontbreken in het rijtje van de beste misdaadseries. In de serie wordt krijgsgevangene Nicholas Brody na acht jaar gevangenschap door Al-Quaida gered door het Amerikaanse leger. In zijn thuisland wordt hij onthaald als een oorlogsheld, maar Carrie Mathison, CIA-medewerker tegen terrorisme, heeft haar bedenkingen. Zij denkt dat Brody is geradicaliseerd en besluit hem te volgen. Zeker het kijken waard!

Better Call Saul
Better Call Saul is een spin-off van de populaire serie Breaking Bad. De serie focust op de advocaat James Morgan en zijn leven zes jaar voordat hij in Breaking Bad verscheen als Saul Goodman. In de serie volgen we zijn transformatie van kleine prutsadvocaat naar een ware pitbull.

Gomorrah
In Gomorrah staan de Italiaanse gangsters uit de voorsteden van Napels centraal. De maffia-families worden op de voet gevolgd. De serie zit vol met macht, geld en bloed; vijf verhalen worden in de gewelddadige setting met elkaar verweven.

Dit vind je misschien ook leuk: dít zijn de leukste films op Netflix om samen met je beste vriendin te kijken!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Pexels, bewerking