Met deze simpele TikTok-hack krijg jij je héle kraan weer blinkend schoon

tiktok-hack kraan

Dit specifieke plekje vergeten veel mensen schoon te maken

Of je het nu leuk vindt of niet: we moeten allemaal schoonaken in huis. Zolang we dat regelmatig doen is er niks aan de hand. Echter is het een makkelijker schoon te krijgen dan het andere. Daarnaast zijn er ook altijd plekken die we vergeten om goed te reinigen. De kraan is daar een goed voorbeeld van. Gelukkig is er een heel makkelijke manier om ook die weer blinkend schoon te krijgen.

Onderkant van de kraan

Waarschijnlijk haal jij wel een doekje over de kranen in de badkamer en keuken als je daar schoonmaakt. Maar we hebben het hier specifiek over de onderkant van de kraan, waar het water uitkomt. Want ja, die moet ook schoongemaakt worden. Als je dat niet regelmatig doet, is de kans groot dat er veel kalk ontstaat. Dat is niet alleen minder mooi en onhygiënisch, het vermindert ook de waterdruk.

Dit heb je nodig

Het is niet gek dat de kalkvlekken aan de onderkant van je kraan je nog niet waren opgevallen. We bekijken immers niet elke dag de onderkant van onze kraan. Maar hoe maak je die plek nou goed schoon? Een bekende schoonmaak-TikTokker heeft daar wel een oplossing voor. Het enige wat je nodig hebt is witte azijn, een zakje, elastiekje, tandenborstel en afwasmiddel.

Zo ga je te werk

Om te beginnen vul je het zakje met een laagje azijn. Je kunt bijvoorbeeld een ziplock- of boterhamzakje gebruiken. Doe het zakje vervolgens om de kraan, zodat de onderkant van de kraan in de azijn hangt. Maak het zakje aan de kraan vast met het elastiekje. Laat het zakje met azijn 20 tot 30 minuten aan je kraan hangen en verwijder het daarna. Je zult zien dat er inmiddels wat wat kalk is losgekomen dat nu in de azijn drijft.

Blinkend schoon

Voor de finishing touch heb je een tandenborstel en afwasmiddel nodig. Doe een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de tandenborstel en borstel de onderkant van je kraan. Spoel nog even na en je kraan is weer blinkend schoon! Wij gaan dit zeker uitproberen.

@vaneamaro91

#fallvibes #cleaningtiktok #cleaninghack #cleanfreak #smallbusiness #byvanesa #dúo #housekeeper #crucialcatch

♬ sonido original – Amaroscleaning

Lees ook: Dit beautyproduct gaat viral op TikTok en kost maar 7 euro

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Skitterphoto