3 tips om geld te besparen in de dure decembermaand


Met deze tips kun je veel geld besparen in de dure decembermaand

De maand december staat in het teken van samen zijn, gezelligheid en de leukste feestdagen van het jaar zoals kerst en oud en nieuw. Toch is deze maand ook vaak een van de duurste, omdat we graag extra geven tijdens de deze feestdagen. Nieuwe feestoutfits, cadeau’s voor onder de kerstboom en een uitgebreid kerstdiner; gratis is het niet. Wil je het nieuwe jaar niet stokarm in gaan? Dan hebben we hier een paar handige tips voor je om flink wat geld te besparen tijdens de dure decembermaand.

Volg deze tips op en je komt financieel goed de decembermaand door.

Boodschappen

Natuurlijk worden we vanaf begin december al verleid met allerlei lekkers in de schappen van de supermarkt. Met kerst willen we het liefst iets speciaals op tafel zetten, echter kun je beter proberen om je uitgaven binnen de perken houden. Het is verleidelijker om ruim in te slaan, maar deze kerstproducten zijn vaak veel duurder dan de alledaagse boodschappen. Probeer creatief te zijn en koop hetzelfde stukje kipfilet dat je anders ook zou kopen. Gebruik andere kruiden en specerijen om de kip anders te bereiden dan normaal tijdens de kerstdagen. Daarnaast staan online genoeg budgetmenu’s om goedkoop de lekkerste kerstgerechten te bereiden.

Cadeau’s

Nog zo’n ding waar veel geld in gaat zitten; Sinterklaas- en kerstcadeau’s. Als we alle (online) aanbiedingen en folders mogen geloven, barst het in december van de kortingen. Helaas, maar niets is minder waar. Meestal worden prijzen van producten vlak van te voren verhoogd, om vervolgens voor de feestdagen ‘afgeprijsd’ te worden. Een goede tip is daarom om al gedurende het jaar voor december cadeau’s te verzamelen. Eenzelfde cadeau kan bijvoorbeeld in oktober veel goedkoper zijn dan wanneer je deze in december koopt. Sparen voor grotere aankopen wordt op deze manier ook veel makkelijker. Januari is de beste maand om alvast cadeau’s voor december aan te schaffen, omdat in deze maand alle producten in de uitverkoop gaan na de drukke feestmaanden.

‘Bring your own food’

Typisch Amerikaans, maar wel een goede tip om tijdens de feestdagen flink wat geld te besparen. Stel jij je huis beschikbaar voor het kerstdiner of om het nieuwe jaar in te luiden? Vraag dan de gasten om allemaal iets mee te nemen. Zo kunnen er van te voren groepen gevormd worden die allemaal verantwoordelijk zijn voor een gang tijdens het kerstdiner. Ook met de jaarwisseling kan iedereen wat hapjes en drankjes meenemen zodat jullie met veel gezelligheid het nieuwe jaar in kunnen luiden!

Lees ook: Zo ziet de 3-jarige dochter van Trijntje Oosterhuis eruit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Margriet | Beeld: Unsplash