Alsof je net bij de manicure bent geweest: 7 handige tips voor het lakken van je nagels

lakken
Dankzij deze tips zit je lak meteen goed!

Van schitteren met mooi gelakte nagels worden veel vrouwen blij. Daadwerkelijk mooie nagels krijgen is dan weer een ander verhaal. De ene keer zit er meer nagellak op je huid dan op de nagel, een andere keer beschadig je de lak of de nagellak bladdert na twee dagen al weer af. Om dit soort perikelen in de toekomst te voorkomen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Ga naar het toilet: even eerlijk: hoe vaak is het je al gebeurd dat je naar de wc moest wanneer je nagels net waren gelakt? Voorkom dat je je nagels beschadigt wanneer je je broek open probeert te frutselen om naar de wc te gaan, door van te voren een bezoekje aan het toilet te brengen.
  • Nagellakremover: het klinkt een beetje gek, maar maak je nagels voordat je ze lakt, schoon met nagellakremover. Je zou denken dat de nagellak dan minder goed hecht, maar niets is minder waar. Wanneer je je nagels eerst schoonmaakt met nagellakremover, verwijder je de natuurlijke oliën, waardoor je nagellak beter hecht!
  • Smeer vaseline op je vingers: wanneer je vaseline rond je nagels smeert, veeg je uitschieters nagellak supermakkelijk weg.
  • Lak je dominante hand eerst: wanneer we de eerste hand lakken, zijn we vaak wat voorzichtiger. Lak daarom eerst de hand waarmee je schrijft, zodat het resultaat wat netter wordt dan wanneer je deze hand als laatst doet.
  • Vergeet de topcoat niet: is het je gelukt om je nagels mooi te lakken, vergeet de top coat niet! Verleng de duur van je mooie nagels, door dit om de paar dagen te doen, om zo de kleur te beschermen.
  • Dip je nagels in koud water: het kan soms tergend lang duren om je nagels te laten drogen. Dip je nagels daarom een twee minuten na het lakken in koud water. Door de temperatuursverandering droogt je nagellak een stuk sneller.
  • Wattenstaafje: is er toch nagellak op je huid gekomen? Dip een wattenstaafje in nagellakremover en haal het voorzichtig langs je nagels.

Meer lezen?

Fan van dit bericht? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Elle & Real Simple