Met deze handige tips was je je beha zónder ‘m te verpesten

En hoef je dus niet elke maand een nieuwe te kopen

Als er een kledingitem is waar menig vrouw niet zonder kan, dan is het wel de beha. Niet alleen zijn ze praktisch en zorgen ze voor de juiste ondersteuning, ook voelen we ook vrouwelijker en sexy met een mooi lingeriesetje aan. Maar, dan wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk mee gaat…

Gelukkig gaat met deze handige tips jouw beha extra lang mee.

Wasprogramma

Hoe vaak moet je eigenlijk een beha wassen? Volgens de deskundigen van Helpling.nl kun je ‘m het beste na drie dagen in de was doen. Dit voorkomt dat de hoge zuurgraad van zweet het elastiek aantast en bacteriën zich verspreiden. Daarentegen zou je sportbeha’s wél het beste na iedere draagbeurt moeten wassen. Het wassen kun je het beste samen doen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijnwasprogramma van maximaal 30 graden. Ook is het van belang om ze te sorteren op kleur voordat je ze in de wasmachine gooit.

Waszakje

Bescherm deze kledingstukken goed in de wasmachine door ze in een speciaal waszakje te stoppen. Dit voorkomt beschadigingen aan het elastiek, de beugel die eruit glijdt en behoudt de kwaliteit. Zorg er dan ook voor dat de sluiting aan de achterkant vast zit. Dit voorkomt dat andere kledingstukken eventueel kunnen beschadigen.

Wasmachine

Prop je het liefst de wasmachine helemaal vol tot er niets meer bij past? Doe hier dan niet je beha’s meer bij. In een overvolle wasmachine komt er namelijk meer druk op te staan, waardoor de cups sneller hun vorm verliezen. Spaar daarom meerdere items op en gooi deze samen in een wasbeurt in de wasmachine.

Drogen

Zorg dat je beha’s niet aan de waslijn hangt, maar liggend laat drogen. Door ze op te hangen verliezen ze naarmate van tijd de elasticiteit en rekt de stof uit. Stop ze daarnaast ook niet in de droger. Door dit te doen loop je het risico dat de cups van de beha erg gaan vervormen.

Extra wastip

Een laatste, en nogal bijzondere wastip: gebruik een slacentrifuge. Dit keukenhulpmiddel is ideaal voor het wassen van de beha. Vul de centrifuge met warm water en voeg wat vloeibaar wasmiddel toe voor de fijne was. Draai kort de slacentrifuge door en spoel ‘m hierna goed uit. Doe het kledingstuk nogmaals erin en draai nog een keer zonder water, om je beha (zo goed als) droog te krijgen. Leg het nog even op het wasrek et voilà, je beha is weer lekker schoon en fris.

Lees ook: Geen beha meer dragen? Dit gebeurt er dan met je lichaam

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pxhere