Dankzij deze vijf trucjes drogen je nagels een stuk sneller!


Deze trucjes maken je leven een stuk makkelijker

Het is weer zover: met bloed, zweet en tranen wist je je nagels te voorzien van een prachtig kleurtje, maar vlak na het lakken kom je tot de conclusie dat je nodig naar de wc moet. Je probeert je broek uiterst voorzichtig los te maken, maar toch beschadig je je nagellak. Voorkom dit in de toekomst door de volgende dingen te doen om je nagels sneller te laten drogen.

Maar ga in het vervolg ook eerst naar het toilet voor je je nagels lakt.

Maak je nagels vetvrij
Maak je nagels voor het lakken altijd goed schoon, zodat ze vetvrij zijn. Niet alleen blijft je lak langer zitten, maar deze droogt ook nog eens sneller. Je kunt een beetje nagellakremover gebruiken om je nagels vetvrij te krijgen, maar een gezichtsreiniger voor een gecombineerde tot vette huid werkt ook geweldig.

Hulpmiddelen
Je kunt het droogproces versnellen met behulp van bakspray. Het klinkt misschien een beetje raar, maar dit zorgt ervoor dat de lak sneller droogt en bovendien verzorg je je nagels meteen. Iets ander wat ook goed werkt, is het gebruiken van wat haarlak. Spuit alleen niet te veel haarlak op je vingers, want dan heb je nog wel even plakkerige vingers.

Föhn
Iedereen die wil dat de nagellak snel opdroogt, herkent het vast wel dat ze met hun handen wapperen of gaan blazen. Bespaar jezelf de moeite en pak de föhn erbij. Zet je haardroger wel op de koudste en laagste stand om de nagels te drogen.

Handen in de vriezer
Even met je handen in de vriezer en je nagellak droogt supersnel op. Drie minuten is vaak al genoeg. Geen pretje, maar je hebt wel snel resultaat.

Speciale nageldroger
Anno 2017 zijn er speciale apparaten waar je je vingertoppen in kunt doen, zodat de nagellak sneller opdroogt. Je hoeft er gelukkig niet te diep voor in de buidel te tasten, ze zijn er al vanaf 15 euro.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: met deze simpele make-uptrucjes zie je er veel jonger uit!

Bron: Margriet | Beeld: archief